Viladecans lluirà la seva vitalitat amb la Fira Sant Isidre i la Mostra d’Entitats

Se celebraran els dies 17 i 18 al parc de la Marina i a l’edifici Cúbic on hi ha previst un ampli ventall d’activitats.

Viladecans celebrarà el 17 i 18 de maig la 44a Fira de Sant Isidre i la 13a Mostra d’Entitats, que seran el mirall de l’activitat del municipi baixllobregatí. Com és tradició, la cita tindrà lloc al parc de la Marina i a l’edifici Cúbic i estarà plena d’activitats per al gaudi de tota la família.

Els espais

L’Exposició de Fruits del Camp es mostraran prop d’una trentena de paneres amb composicions artístiques amb productes del camp, que competeixen en un concurs en les categories de verd i grà. Es tracta d’un dels grans atractius de la Fira de Sant Isidre i que va donar origen a aquesta celebració, que amb els anys ha evolucionat per esdevenir l’aparador de la ciutat. Les paneres estan realitzades per membres de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, que també organitzen altres activitats com el mercat de pagès.

D’altra banda, també hi haurà l’espai gastronòmic, on a més de conèixer l’oferta de restauració local, els visitants també podran participar en activitats com un concurs de fer allioli (dissabte 17 de maig, a les 12 h), un tast de gintònics (dissabte 17 de maig, a les 19 h), un showcooking amb productes de proximitat (diumenge 18 de maig, a les 11 h) i un el tast i maridatge de vins (diumenge 18 de maig, a les 18 h). Per participar-hi cal inscriure’s trucant al telèfon 93 193 03 30 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dimarts i dijous, també de 17 a 19 hores), o bé a través del correu electrònic per mitjà de l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Així mateix la fira comercial comptarà amb estands representants a empreses de diferents sectors, com l’automoció, el comerç o els serveis. Mentre, l’estand municipal està dedicat enguany al foment de la lectura, tot coincidint amb el 15è aniversari de la Biblioteca de Viladecans, que es commemora aquest 2014. S’hi faran activitats per a tota la família, i en especial per als més petits, per promoure.

I la Mostra d’Entitat reflectirà el tarannà ple de diversitat de la ciutat i on els visitants poden conèixer l’activitat de les associacions que formen l’entremat social de Viladecans i gaudir de degustacions, venda de productes solidaris, demostracions i exhibicions ofertes per les entitats per tal d’animar la ciutadania a sumar-s’hi.

Un repte

La ciutadania no només tindrà l’oportunitat de gaudir amb la fira, sinó també l’ocasió de contribuir a fer realitat una fita que, per primera vegada, es marca aquesta cita: el Repte de Sant Isidre. Es tracta d’aconseguir un rècord nacional d’efecte dominó humà amb un miler de participants. La iniciativa va sorgir a proposta de l’entitat viladecanenca Spanish Domino Fans i té el suport de les associacions participants a la 13a Mostra d’Entitats, que conviden a tothom a participar d’aquesta fita. L’efecte dominó humà, que es farà el dissabte 17 de maig, a les 19.45 hores, arrencarà de la plaça de la Mediterrània, creuarà el recinte firal i acabarà a la Mostra.

La Mostra d’Entitats també està preparant altres activitats que busquen la participació ciutadana: tallers de cultura popular (sardanes, ball del Patatuf, gegants, tirada de bitlles, castells, gralles, timbals), la gimcana per a infants de 6 a 12 anys i la votació popular per posar nom al Mamut de Viladecans.

El cartell

Per primera vegada, el cartell de la cita s’ha escollit a través d’un concurs entre estudiants de segon curs de Batxillerat Artístic de l’Institut Josep Mestres i Busquets. El jurat, format per deu representants de l’Ajuntament, la comunitat educativa i els diferents sectors presents a la cita (entitats de la Mostra, Xarxa Comercial, Cooperativa Agrícola i Gremi d’Hostaleria), va escollir el treball de l’estudiant Joana Delgado com a imatge de la celebració, entre les 24 obres presentades.

Gastronomia

En el marc de la Fira de Sant Isidre, el Gremi d’Hosteleria i l’Ajuntament organitzaran per primera vegada les 1es Jornades Professionals del Sector Agroalimentari, el 14 i 15 de maig, destinades a promoure el producte de proximitat entre els restauradors de tota la província. S’hi fara la conferència ‘Plantes per alimentar-nos’, a càrrec de Josep Pàmies i una jam session gastronòmica de creació col·lectiva de plats.

Aquestes jornades formen part de la iniciativa ‘Tasta Viladecans’, que compta amb altres accions, com la celebració el 9 de maig de la 4a FiraTapa de Viladecans, al propi parc de la Marina, entre les 20 i les 23 hores.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix