L'Ajuntament de Castelldefels denuncia davant l’Aeroport de Barcelona l’excessiu trànsit aeri

Segons el consistori municipal es va perllongar la configuració diürna més enllà de l’hora límit que estableix la normativa.

L’Ajuntament de Castelldefels ha denunciat davant l’aeroport de Barcelona l’operativa de pistes aplicada en la nit del 21 d’abril. El consistori exposa que, sense existir motius meteorològics que ho justifiquessin, es va perllongar la configuració diürna més enllà de l’hora límit que estableix la normativa en vigor, que són les 23 hores. Tot això va tenir com a conseqüència del sobrevol de 30 aeronaus sobre la població del municipi.

L’acumulació de trànsits aeris per tractar-se del dilluns de Pasqua “no és justificació suficient pel perjudici mediambiental i de salut pública soferts pels ciutadans de Castelldefels”, segons els tècnics de l’OMSICA (Oficina Municipal de Seguimenti Control de l’Aeroport). Els tècnics municipals argumenten que la capacitat de laconfiguració nocturna de pistes hagués permès acollir perfectament els trànsitsoperats entre les 23:00 i les 0:00 hores locals.

L’Ajuntament de Castelldefels també vol destacar la circumstància que “el mateix dilluns de Pasqua de l’any 2013, amb similar nombre de trànsits al d’aquest any, l’Aeroport va operar correctament sense produir les molèsties severes originades en aquesta ocasió.”

El consistori de Castelldefels en la seva denúncia davant l’Aeroport de Barcelona recorda una vegada més la seva condició de municipi amb major nombre de població afectada pel soroll generat pel sobrevol d’avions i la necessitat de respectar molt especialment el descans nocturn dels seus veïns.

Redacció / Foto: Catalunyapress

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix