La violència masclista tornar a revifar al Baix Llobregat

El quart trimestre de 2013 registra el nombre més gran de denúncies dels darrers cinc anys a la comarca.
Es registren 553 denúncies de violència masclista als partits judicials del Baix Llobregat, 67 més que en l'anterior trimestre i 113 més que en el darrer trimestre de 2012. Aquesta dada converteix el darrer trimestre de 2013 com el de major nombre de denúncies de violència masclista registrades als partits judicials de la comarca dels darrers 5 anys.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l'informe trimestral de violència contra les dones amb l'explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies i renúncies; assumptes penals i assumptes civils.

En el quart trimestre de 2013 augmenten els assumptes civils i els penals. Disminueixen les ordres de protecció interposades i continua augmentant el pes de les ordres de protecció denegades als partits judicials del Baix Llobregat. Més de la meitat dels agressors (58,9%) als que s'ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat la relació afectiva amb la seva víctima.

Aquest treball ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i ha tingut un cost de 40.499'99 €. El Pla s'emmarca en la tasca efectuada per l'SPAL com a oficina tècnica especialitzada en matèria de patrimoni arquitectònic que té cura de l'assessorament i suport tècnic i científic als municipis i als ens locals i de les actuacions en els seus monuments i centres històrics.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix