Les persones en situació de vulnerabilitat de Sant Climent no se’ls tallarà l’aigua potable

El municipi, a través d’un conveni de col·laboració amb l’AMB, vetllarà per la situació dels climentons que no puguin pagar el cost del servei.


L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha subscrit el Protocol per evitar el tall de subministrament d’aigua potable a les persones en situació de vulnerabilitat. Mitjançant aquest acord, el consistori es compromet a estudiar els casos que arribin a l’àrea de Serveis Socials i, si s’escau, fer front a part o tot el deute de l’afectat per evitar així el tall en el subministrament del servei.

Abans de prendre aquesta decisió, el que es fa és intentar que els usuaris paguin un preu pel consum de l’aigua que sigui proporcional a les seves possibilitats econòmiques i a la seva realitat social. Això és possible gràcies a les tarifes socials i ecològiques que l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar el passat 6 de novembre de 2013 i que, en alguns casos, poden suposar un estalvi que pot arribar fins al 25% de la factura. Independentment d’això, s’instarà a l’usuari a parlar amb la companyia subministradora per tal de negociar ajornaments o pagaments mensuals del deute pendent. Només quan aquest acord no sigui possible per la situació de vulnerabilitat del ciutadà, des de l’Ajuntament s’estudiarà si es pot accedir a algun Fons Social o, en cas que existeixi, a alguna partida del consistori prevista per aquests casos.

El protocol està validat per totes les parts que intervenen en el procés: l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com a titular del subministrament i responsable de les tarifes i el servei, els Ajuntaments, i les empreses subministradores, responsables de la gestió del servei.

En tots els casos, abans de fer qualsevol acció, les companyies hauran de sol·licitar l’autorització a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’assegurarà que s’hagi seguit el protocol establert abans de permetre el tall en el subministrament.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix