Els aturats de llarga durada molinencs tindran atenció psicològica

L’Ajuntament, la Creu Roja i l’associació Suport han signat un conveni de col·laboració anomenat Projecte Espai.

Des d’aquest mes d’abril, els serveis socials de l’Ajuntament de Molins de Rei oferiran atenció psicològica a les persones de Molins de Rei que la necessitin per culpa d’estar a l’atur durant vuit mesos o més. Es tractarà d’un servei gratuït que tindrà una durada de 10 sessions de 90 minuts setmanals i que es realitzarà mitjançant personal professional de l’associació SUPORT. L’atenció es prestarà al Punt d’Atenció a les famílies que la Creu Roja té a l’avinguda de València número 24 de Molins de Rei.

Aquesta innovadora iniciativa, batejada amb el nom de Projecte Espai, va ser proposada pels psicòlegs de l’associació Suport, i ara s’ha concretat amb aquest conveni que tindrà un any de vigència però que serà prorrogable si els resultats són positius. La mesura ha estat plantejada i avalada pel Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei, l’òrgan que des de l’any 2012 aplega a tots els agents econòmics i socials del municipi i que té per objectiu impulsar i sincronitzar recursos i mesures per fer front a la crisi econòmica.

Durant l’acte de signatura de l’acord, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va manifestar que “aquesta iniciativa és molt necessària i permet donar un suport extra a persones que al quedar-se sense feina també es veuen perjudicades en els àmbits familiars i personals”. Casals ha qualificat el Projecte Espai com una “solució imaginativa que pot ser útil per combatre les seqüeles de la cronificació de l’atur que malauradament quedaran inclús un cop superada la crisi.”

Finalment, el president de Creu Roja Llobregat Centre, Josep Maria Salas, ha explicat que aquest projecte “té la virtut de racionalitzar espais i mancomunar esforços entre la iniciativa privada, l’administració pública i les ONG” i ha assegurat que “això és l’exemple perfecte del què cal fer per atendre a les persones vulnerables”. Per Salas, “només amb la firma d’aquest acord estem enviant un missatge molt positiu de suport a la gent que pateix, els estem dient a aquestes persones que no estan soles i que la nostra voluntat d’ajudar-les és inequívoca”. Per la seva banda, la representant de l’associació Suport, Anna Maria San, ha volgut agrair “la valentia de l’equip de govern per confiar en la gent i tirar endavant el projecte.”

El passat mes de febrer a Molins de Rei hi havia 895 persones que portaven un mínim de vuit mesos inscrites a les llistes de l’atur.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix