Les infraccions de l’Ordenança de Convivència a Molins augmenten un 62%

Es van obrir un total de 244 expedients administratius que representa un increment acumulat del 187% respecte a l’any 2011.
Durant l’any 2013 la Guàrdia Urbana va obrir 244 expedients administratius per infraccions de l’Ordenança de Convivència Vilatana de Molins de Rei, un 62% més que a l’any anterior. Aquesta és la dada més destacada que es va presentar durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dijous a l’Ajuntament.  

La Junta Local de Seguretat és l’organisme de coordinació dels diferents cossos policials que actuen a Molins de Rei. Durant la trobada de treball es van exposar algunes dades relatives a la seguretat del municipi. Una de les més destacades és l’increment dels expedients oberts per infraccions de l’Ordenança de Convivència Vilatana. L’any 2013 es van obrir 244 expedients, que són un 62% més que l’any 2012 i un increment acumulat del 187% respecte a l’any 2011.

L’àmbit en el qual més s’han intensificat les denúncies és el dels excrements de gossos, que en dos anys s’han multiplicat per 10 i actualment ja se’n posa una cada 10 dies. També han incrementat notablement les actuacions contra el consum d’alcohol a la via pública, l’anomenat botellón, amb un 21% respecte al 2012 i un 130% acumulat respecte al 2011. Els expedients per ús indegut de la via pública han passat de 32 a 60 i els relacionats amb la convivència entre veïns han passat de 46 a 71.

Pel què fa a les dades relacionades amb les infraccions penals (delictes i faltes) les xifres apunten a un augment del 12’4% respecte al 2012 si bé les detencions encara han crescut més, un 18’8%, passant de les 64 a les 76. També cal destacar que en els darrers mesos s’han desarticulat les dues principals bandes responsables de molts robatoris a Molins de Rei, cosa que fa pensar als comandaments policials que aquestes dades es reduiran durant aquest any 2014. En qualsevol cas, la taxa de delictes i faltes penals per cada 1.000 habitants de Molins de Rei és de 46’39, i continua estant molt allunyada de les xifres de Catalunya (67’24) i del Baix Llobregat (58’27).

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, considera que “les dades demostren que a nivell local estem treballant per garantir la convivència a la vila i que les entitats incíviques no passen desapercebudes” i en aquest sentit ha afegit que “preferiríem que no s’haguessin d’obrir expedients ni posar sancions perquè tothom actua de forma responsable”. Casals també ha apuntat que “paral·lelament a l’acció de la Guàrdia Urbana i dels agents cívics en els propers mesos impulsarem diferents accions de conscienciació per afrontar problemes com el dels excrements dels gossos o l’ús indegut de la via pública des d’una vessant positiva i destacant a aquella immensa majoria de molinencs i molinenques que actuen correctament”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix