L’Aeroport del Prat creix un 5% en el transport de mercaderies

A més va tancar el mes de setembre amb un nou increment del 0,8%, amb 3.525.964 usuaris, la xifra més alta mai registrada.

El transport internacional de mercaderies segueix creixent en l'Aeroport de Barcelona-El Prat i en el que va d'any ja ho ha fet en un 4,9%. Malgrat el descens en l'àmbit nacional, el total de mercaderies transportades de gener a setembre ascendeix als 72.226.111 de quilos, un 1,6% més que en 2012. Si ens fixem en el mes de setembre, la càrrega total va augmentar en un 0,7%, destacant novament el creixement de la internacional en un 2,2%. En aquest àmbit, el volum més gran de mercaderies correspon a països de fora de l'àmbit de la UE amb un increment del 12% en què portem d'any.

Les importacions van créixer un 8% en el mes de setembre amb un total de 4.277.307 quilos transportats i en l'acumulat de l'any aconsegueixen els 35.290.854 quilos. Aquesta xifra és similar a la d'exportacions: en els nou primers mesos de 2013 s'han registrat 36.935.257 quilos. Alemanya, Qatar i Emirats Àrabs són els principals països amb els quals s'estableixen connexions de càrrega des de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Entre les aerolínies que operen aquests vols destaquen la carguera UPS i les comercials Qatar Airways i Emirates, que aprofiten la capacitat dels cellers de les seves aeronaus per transportar càrrega.

Cal destacar que en els últims mesos l'aeroport s'ha convertit en centre de càrrega internacional per al transport de material dels grans esdeveniments que se celebren al territori, com van ser el Gran Premi de Moto GP o l'últim espectacle que el Cirque du Soleil va realitzar a Barcelona, “The Immortal World Tour”.

A més, la ubicació de l'Aeroport, respecte a la zona d'activitat logística de Barcelona, i amb la gran concentració d'empreses als voltants, és un avantatge competitiu, ja que minimitza els temps en el transport de les mercaderies.

Segueixen creixent els passatgers

Referent al nombre de passatgers, l'Aeroport de Barcelona-El Prat va tancar el mes de setembre amb un nou increment del 0,8%, amb 3.525.964 usuaris, la xifra més alta mai registrada en un mes de setembre. En el que portem d'any, 27.400.880 passatgers ja han utilitzat l'aeroport barceloní, encara que suposa un descens del 0,8% respecte a 2012.

Com porta passant en els últims mesos, el passatger internacional de fora de la Unió Europea (UE) és el que més creix amb un 8%, amb un augment del 2,3% en els intercontinentals. Per la seva banda, la UE ho fa un 6,3% i el nacional segueix disminuint en un 13,3%.

Quant a moviments d'aeronaus, al setembre es van realitzar 25.828, un 5,3% menys que en el mateix mes de l'any passat. En el que portem de 2013, la xifra de vols també és negativa: s'han operat 213.471 enlairaments i aterratges, un 5,4% menys.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix