Un segell de qualitat identifica els calçots del Prat de Llobregat

La Cooperativa Agrícola comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora juntament amb l’entitat social Espigoladors amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i identificar aquest excel·lent producte de quilòmetre zero entre la resta de calçots que arriben al mercat.

Calçots del Prat

Des de l’entitat es considera que s’ha de facilitar al consumidor la diferenciació entre el producte de circuit curt de venda pel que aposten els seus pagesos. Aquest segell és, doncs, la millor manera d’identificar els calçots i que els clients s’assegurin que el producte és fresc, sostenible, ha estat collit en les darreres vint-i-quatre hores i no ha romàs dins una cambra frigorífica.

Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat gràcies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.

IMG 1367

Estem ara en plena temporada de calçots, que es conreen de novembre i fins a l’abril, tot i que el millor moment de la seva recol·lecció arriba entre gener, febrer i març.

Vessant solidari

D’altra banda, la Cooperativa Agrícola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justícia social.

Segell qualitat calçots del Prat

Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció. La Cooperativa vol lluitar així contra el malbaratament alimentari, i donar-li una segona vida a aquests calçots. Aquesta crema totalment artesana se suma a les que ja oferíem de carxofa, porros, carabassa i carbassó.

Redacció / Fotos: Cooperativa Agrícola del Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix