Com serà el nou edifici Únicas SJD a Esplugues de Llobregat?

El complex estarà dedicat a la recerca i l’assistència de les malalties minoritàries

Esplugues de Llobregat comptarà a final de l’any 2025 amb un nou centre de salut. El futur edifici, que concentrarà tots els espais assistencials i de recerca per al diagnòstic i tractament de les patologies poc freqüents d'origen genètic i immunològic, esdevindrà un dels tres complexos més grans del món dedicats a les malalties rares quan entri en funcionament, a finals de l'any 2025. La nova edificació forma part de les noves estructures del projecte urbanístic conegut com a "Porta Barcelona" que preveu la creació d'un campus biomèdic a la zona per accelerar la implantació de tecnologies emergents en el camp de la salut. Únicas SJD serà una realitat gràcies al suport de les diferents administracions públiques i a les donacions aportades per la societat civil.

WhatsApp Image 2024 02 29 at 10.07.54 1

L'equipament es construirà en uns terrenys situats a l'avinguda d'Ahrensburg, a 250 metres de distància de l'Hospital Sant Joan de Déu, a cavall entre els municipis de Barcelona i Esplugues de Llobregat. Ha estat especialment dissenyat per oferir externament una imatge de la funció que té. Així, la façana principal estarà formada per un tot seguit de franges verticals d'inclinacions variables en al·legoria a les geometries que es troben en els cromosomes i l'atri central es conformarà amb bandes que es plegaran sobre si mateixes en forma d'espiral, de la mateixa manera que s'estructuren les cadenes de proteïnes.

WhatsApp Image 2024 02 29 at 10.07.54

Serà un complex de 13.877 metres quadrats i sis plantes d'alçada que acollirà consultes de l'àrea de neurociències i genètica; diferents instal·lacions per al diagnòstic i investigació d'aquestes malalties (neuromodulació, plataforma d'estudis de genòmica, metabolòmica i radiòmica) i per al seu tractament (neuroestimulació i teràpies avançades).

WhatsApp Image 2024 02 29 at 10.07.54 2

Primera pedra

Ahir dijous s’ha fet l’acte simbòlic de la col·locació de la primera pedra del nou equipament, que ha comptat amb la presència de pacients afectats per malalties minoritàries i les seves famílies.

Primera pedra centre Enicas 647 2048x1365

Primera pedra centre Enicas 568 2048x1365

GHgS11ZXAAEXZyA

A més han assistit representants de les diferents administracions que participen en el projecte, com l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; el conseller de Salut, Manel Balcells; o la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Villanueva. També representants dels grans donants que contribuiran a finançar la construcció de l’edifici.

Redacció / Fotos: HSJD-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix