Sant Vicenç dels Horts guardona les millors pastisseries de Catalunya

La Pastisseria Hofmann ha estat distingida com la Més innovadora; la Ferrer (Olot) ha rebut el títol de Més valor històric i La Xicra (Terrassa) ha guanyat el del Dolç més singular

La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va premiar ahir a la nit les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions Fava de Cacau-Sant Vicenç dels Horts.

GEUj4xgXwAA3eLQ

FavadeCacau SVH 2 scaled

El lliurament dels Premis Fava de Cacau-Sant Vicenç va ser un dels actes centrals de la Mostra Internacional de Pastisseria del 2024, que se celebra fins avui diumenge, amb un programa que aplega reconegudes figures internacional de la pastisseria. La Pastisseria Hofmann, de Barcelona, va ser distingida durant la gala amb el guardó de la Fava d’Or a la pastisseria Més innovadora. Nascuda fa 16 anys al barri del Born, fruit de la passió d’una cuinera per la rebosteria, la Hofmann es distingeix per oferir un “delicat catàleg, que segueix una línia d’innovació constant amb un producte específic per a cada estació”, segons va remarcar el jurat. La Pastisseria Hofmann suma aquest premi a altres distincions recents, com les del Millor croissant artesà de mantega d'Espanya (2010), la Millor pasta de te (2015), la Millor pastisseria de Barcelona (2020) o la Millor pastisseria de Catalunya (2022). L’any passat va guanyar en els Premis Fava de Cacau-Sant Vicenç dels Horts el reconeixement com a Millor pastisseria de Barcelona i la seva àrea, guardó que també rep en l’edició actual (vegeu la llista al final).

La segona Fava d’Or va ser per a la Pastisseria Ferrer Xocolata, d’Olot (la Garrotxa), com a pastisseria amb Més valor històric. Fundada el 1907, és una pastisseria, xocolateria i bomboneria tradicional i d’autor, situada a la plaça de l’Àngel d’Olot, en un establiment que convida a entrar per dos espais units, però diferenciats: Pastisseria Ferrer –amb assortiment de postres i dolços per a cada època de l’any– i Ferrer Xocolata –un espai de creació i degustació del derivat del cacau ideat i impulsat per Jordi Ferrer, quarta generació de la família–.

La tercera Fava d’Or fou a la que reconeix el dolç més singular i la va guanyar La Xicra Pastisseria, de Terrassa, pel seu producte El cardinal. Es tracta d’un dels dolços típics de Terrassa, junt amb la Pauladina i el Dàcar, que té els seus orígens a Viena –on es coneix com a Kardinalschnitte (llesques de cardenal)–, on va néixer el 1933 de la mà de la Pastisseria Ludwig Heiner per a commemorar la Diada Catòlica. Per aquest motiu té els colors blanc i groc de la bandera vaticana i el vermell propi dels cardenals. La Xicra la serveix en format individual, delicat, cruixent i fundent, acompanyat d’una salsa de xocolata del 70% de cacau.

FavadeCacau SVH 1 scaled

Els Guardons Fava de Cacau-Sant Vicenç dels Horts també van distingir amb la Fava d’Or les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país. Els guanyadors han estat: Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques); L’Obrador, del Vendrell (Penedès); El Cigne, de Manresa (Catalunya Central); Tornés, de Girona (Comarques de Girona); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent) i Gil, de Llívia (Pirineus). Totes, llevat la de la Catalunya Central, van repetir el premi, ja que l’any passat també van ser mereixedores de la Fava de Cacau dels respectius àmbits territorials. La d’El Cigne (Manresa) va obtenir l’any passat la distinció del dolç més singular.

A més, el jurat va guardonar les 50 millors pastisseries de Catalunya agrupades segons àmbits territorials. Entre les quals hi havia la Pastisseria Grau, de Martorell. Els Guardons Fava de Cacau-Sant Vicenç dels Horts tenen un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.

Concurs d’escoles de pastisseria

D’altra banda, la Mostra Internacional de Pastisseria del 2024 va acollir la segona edició del Concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que va guanyar la Joviat de Manresa. El concurs es va celebrar divendres a la carpa central de la Mostra. La segona escola classificada va ser l’institut Dertosa (Tortosa), seguit de l’institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme (Barcelona).

GUARDONS

Pastisseria Més innovadora

Pastisseria Hofmann (Barcelona)

Pastisseria Amb més valor històric

Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot)

Dolç més singular

Pastisseria La Xicra (Terrassa) pel seu producte El cardinal

 

Millor pastisseria de Barcelona i comarques

Pastisseria Hofmann (Barcelona)

Millor pastisseria del Penedès

Pastisseria L’Obrador (El Vendrell)

Millor pastisseria de la Catalunya Central

Pastisseria El Cigne (Manresa)

Millor pastisseria de les comarques de Girona

Pastisseria Tornés (Girona)

Millor pastisseria del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)

Millor pastisseria de Ponent

Pastisseria Tugues (Lleida)

Millor pastisseria del Pirineu

Pastisseria Gil (Llívia)

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix