Manifest per aturar l’enderroc de l’estació de Sant Feliu de Llobregat

La plataforma ‘Salvem l’Estació de Tren de Sant Feliu’ considera que el trasllat de l’edifici històric és una alternativa realista a la seva destrucció i reclamen experts no vinculats a l’Ajuntament que emetin un informe avaluant aquesta possibilitat

Es mantenen les mobilitzacions i les accions per aturar l’enderroc de l’antic edifici de l’estació de la Renfe de Sant Feliu de Llobregat. Així, un grup de persones que defenen el patrimoni històric del municipi baixllobregatí i que participen activament en l’intent d’evitar la desaparició d’aquest emblemàtic edifici -construït el 1854- han redactat un manifest i l’han fet públic.

FzvFAyKWAAE92zp

MANIFEST

  • La Generalitat de Catalunya classifica la nostra Estació com a Patrimoni Històric Català i en defensa la conservació. Estem a favor del soterrament i no es pretén aturar les obres.
 
  • El trasllat de l'edifici històric és una alternativa realista a l'enderroc. Reclamem que experts no vinculats a l'Ajuntament emetin un informe avaluant aquesta possibilitat.
 
  • La consulta ciutadana de l'any 2019 no incloïa cap pregunta sobre la preservació o no de l'Estació, només una pregunta sobre la possible construcció d'una rèplica. Demanem l'Ajuntament que consulti explícitament la ciutadania sobre aquest tema tan sensible.
 
  • El Pont de la Riera de la Salut, original de 1854, no es veu afectat per les obres però l'Ajuntament també en preveu la destrucció. Aquest llegat històric ha de ser protegit i preservat.
 
FzvFMPXWcAUzPJK

La plataforma ‘Salvem l’Estació de Tren de Sant Feliu’ manifesta que “l’ocupació té un carácter pacífic, no és malmet el mobiliari públic ni s’ocasiona destrobs als veïns de la ciutat i no posa en risc a cap persona”. També indica que “l’ocupació és un dret legítim davant de la inanició de les administracions i és una denúncia pública contra les administracions que tenen l'obligació constitucional de protegir el patrimoni històric.”

Redacció / Fotos: SETSF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix