Solidaritat santboiana amb els refugiats sahrauís de Tinduf

La disminució de les ajudes oficials ha agreujat la crisi humanitària que pateix Tinduf, on viuen refugiats saharauis en campaments en què la fam passa factura cada dia que passa. És per això que l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat farà una aportació de 2.000 euros per ajudar a pal·liar la greu crisi humanitària que es viu als campaments de refugiats sahrauís de Rabouni, a la província algeriana de Tindouf.

Sant Boi se suma d'aquesta manera a la crida que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí han fet per donar suport a aquesta zona de l'Àfrica occidental, han informat fonts municipals.

Aquests dos organismes i abundants ajuntaments catalans, entre ells el de Sant Boi, treballen des de fa anys per la resolució pacífica del conflicte del Sahra occidental.

Ruptures d’estocs

Als campaments de refugiats de Rabouni, que tenen una absoluta dependència alimentària, la situació s'ha agreujat recentment a causa de la disminució de les aportacions oficials als programes d'ajuda.

En conseqüència, de manera cada cop més freqüent, les ruptures d'estocs impedeixen garantir l'alimentació bàsica diària a més de 150.000 persones refugiades, la majoria d'elles infants.

La situació humanitària es complica encara més a mesura que la inseguretat augmenta al país veí de Mali i s'expandeix per tota la subregió.

Les persones sahrauís refugiades i desplaçades són les principals víctimes del conflicte, al qual s'afegeix la crisi alimentària i nutricional que pateix aquesta subregió del continent africà a causa d'una combinació de factors: la pobresa endèmica, la sequera persistent, els preus dels aliments i les llavors, la disminució de les remeses, la inestabilitat política, els desplaçaments de població.

R. | Foto: Arxiu  
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
511

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix