La família Farràs anuncia que manté el litigi del cas ‘Polígon Sesrovires’

El Tribunal Suprem ha obert la via per tal que el TSJC resolgui sobre la nul·litat d'actuacions previ al recurs d'empara al Tribunal Constitucional

Durant els anys 90 i principis del 2000, l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires sota l’alcaldia de Joan Galceran i Enric Carbonell va concedir unes llicències d'obres il·legals, segons la família Farràs, a qui no n'era el propietari que van comportar la construcció de dotze naus industrials al Polígon Sesrovires en terrenys propietat de la família Farràs. Aquests terrenys avui dia encara estan pendents d'adjudicació en el procés de reparcel·lació del Polígon.

Captura de pantalla 2023 05 02 a las 11.56.24

La Sentència ferma número 177/2010, de 14 de maig de 2010, del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 12 de Barcelona, va declarar il·legals aquestes llicències d'obres concedides per l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires sota l’alcaldia de Joan Galceran i Enric Carbonell i va ordenar l'enderroc de les dotze naus industrials del Polígon Sesrovires construïdes a la seva empara.

L'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, “amb l'objectiu d'incomplir la Sentència judicial de l'any 2010 i no enderrocar les dotze naus declarades il·legals, va formular fins a cinc incidents d'inexecució de la referida Sentència ferma. Fins avui tots els incidents plantejats per l'Ajuntament han estat desestimats per sentències judicials fermes”, segons un comunicat de les famílies.

Familia Farras

Indemnització econòmica

L'Ajuntament ha formulat recentment un últim incident d'inexecució de sentència al·legant la improcedència dels enderrocs pel seu gran cost. Doncs bé, aquest incident ha estat desestimat pel TSJC per Sentència de data 21/04/2023. El TSJC ha deixat clar que l'elevat cost no és motiu per no haver de complir la sentència judicial ferma que ordena l'enderroc, segons explica el comunicat. Aquesta sentència és rellevant perquè obre la porta a la indemnització milionària que haurà de pagar el consistori baixllobregatí si finalment s'ha de substituir l'enderroc per una indemnització econòmica.

ayuntamiento

Aquesta substitució de l'enderroc per una indemnització econòmica a pagar per l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires a la família Farràs va ser acordada per Sentència del TSJC de 22/05/2022. L'interès de la família Farràs en aquest cas no és econòmic, ja que no està conforme amb el fet que es substitueixi el compliment d'una sentència judicial ferma a canvi de diners. Per aquest motiu, la família Farràs està defensant fins a l'última instància la necessitat que es compleixin les Sentències i només com a última opció es reclamarà la indemnització econòmica a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en substitució dels enderrocs d'acord amb el que ha estat resolt pel TSJC.

Nova via

Per això, la família Farràs va formular recurs de cassació contra la Sentència del TSJC de 22/05/2022, que va ser admès pel mateix TSJC per Auto de 24/11/2022 i que el Tribunal Suprem per Providència de 26/04/2023 ha inadmès a tràmit, com ja es preveia. Ara s'obre la via per tal que el Tribunal Constitucional, previ incident de nul·litat davant el TSJC, decideixi finalment si l'Ajuntament ha d'enderrocar les dotze naus industrials o bé l'Ajuntament ha de pagar una indemnització econòmica a la família Farràs pels danys i perjudicis per la il·legalitat en l'actuació de l'Ajuntament sota Alcaldia de Joan Galceran i Enric Carbonell en la concessió de les llicències d'obres per a la construcció de 12 naus industrials, reconeguda per Sentència judicial ferma de 14/05/2010".

NfP Farras Sentencia TSJC21042023

Tal com explica l'advocat de les famílies Farràs, Sergi Aymerich: "El que pretenen les catorze famílies Farràs és que es compleixin les sentències judicials i s'enderroquin les dotze naus il·legalment edificades per qui no n'era el propietari sobre terrenys propietat de la família Farràs. Una vegada esgotada la via del recurs de cassació al Tribunal Suprem, ara s'obre la via del recurs d'empara al Tribunal Constitucional per poder defensar la vulneració del dret constitucional a la tutela judicial efectiva que estan patint les famílies Farràs. Abans, però, s'haurà d'esgotar la via de la nul·litat d'actuacions davant el TSJ de Catalunya. Defensarem fins al final la necessitat que es compleixin les Sentències judicials fermes i, només com a última opció i si no tenim més remei, reclamarem la indemnització econòmica a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en substitució dels enderrocs."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix