Can Bertrand acollirà l’Escola d’Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat

Es preveu que la seva construcció a Sant Feliu de Llobregat s'iniciï a principis de 2024, i comenci la seva activitat a l'inici del curs escolar 2025-2026, mentre que el seu pressupost estimat de l'actuació és de 4.881.064,52 euros

El passat divendres 31 de març l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, va signar el conveni amb la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que permetrà acollir a la Nau de Can Bertrand la futura Escola d'Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat.

Can Bertrand.1

En paraules de Bossa "la signatura d'aquest conveni és un pas definitiu per allotjar a la nau de les sedes de Can Bertrand la futura escola d'Hostaleria. Així farem una millora substancial en l'oferta educativa a la nostra ciutat, i per fi, després de més de quinze anys, li donarem ús a un equipament com la Nau". D’altra banda,  el conseller d'Educació, Josep González Cambray, va posar en valor la signatura del conveni recordant que "aquest nou centre educatiu que es rehabilitarà a Sant Feliu és una mostra que el Departament d'Educació aposta per la formació professional com un valor de futur laboral". El gerent de l'AMB, Ramón Torra, va assegurar que "l'AMB està al servei dels municipis, i aquest projecte té una visió metropolitana. La rehabilitació d'aquest edifici permetrà que aquest emplaçament tingui una segona vida al servei de la ciutadania."

Can Bertrand 3

L'acord contempla la constitució d'una comissió de seguiment, que es reunirà mensualment per establir els terminis d'entrega de l'equipament. Es preveu que la construcció de l'Escola s'iniciï a principis de 2024, i comenci la seva activitat a l'inici del curs escolar 2025-2026. El pressupost estimat de l'actuació és de 4.881.064,52 euros, dels quals l'Àrea Metropolitana de Barcelona n'assumeix 1.290.532,27 euros, l'Ajuntament 1.233.935,52 euros, i la Generalitat 2.356.596,73 euros, amb IVA inclòs.

Nova vida

La nau de les Sedes de Can Bertrand és un dels edificis que integrava el recinte industrial tèxtil Bertrand, de les quals se'n van conservar tres com a testimoni dels orígens de la industrialització de Sant Feliu de Llobregat. És la més gran de les tres i, probablement, la més emblemàtica, amb elements de l'arquitectura fabril de l'època com l'ús de maó arrebossat i les columnes de ferro que suporten les voltes. La rehabilitació que s'hi va fer entre 2006 i 2011 va ser finalista dels Premis Catalunya Construcció, atorgats pel Col·legi d'Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB).

Can Bertrand 2

Ara, amb una superfície total útil d'uns 3.200 metres quadrats, es considera adient per poder-la reutilitzar i donar-li usos educatius, aprofitant gran part de la rehabilitació de 2011. A banda, el conveni recull l'ús compartit de l'espai amb l'Ajuntament, que hi preveu promoure activitats vinculades amb l'alimentació i l'agricultura de proximitat fora de l'horari escolar.

Redacció / Fotos: CCBLL-Dep. Educació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix