Reclamen que La Casa Gran de Bori sigui per a Sant Boi i la comarca

Diverses entitats locals alerten que aquest espai podria acabar en mans privades o de fonts voltors per donar un ús molt diferent del que reivindiquen que podria anar destinat a la formació professional, mediambiental o a la comunitat

La Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi de Llobregat, juntament amb altres entitats locals, reclamen la recuperació de La Casa Gran de Bori per al municipi baixllobregatí i la comarca. Una vella reivindicació que ara es fa més necessària que mai. Cal recordar que en el Ple municipal de 2012, els diversos grups municipals van donar suport incondicional -amb una moció que es va aprovar per unanimitat en defensa del patrimoni local-. Des de les hores, ja ha passat més d’una dècada i tot està aturat.

bori 1

Actualment, La Casa Gran de Bori és propietat la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) on el govern de l’estat espanyol té molt a dir sobre el seu futur. Així, des de les entitats santboianes hi ha el desig que es pugui recuperar aquest espai a través d’un traspàs a la Generalitat de Catalunya. Des de les entitats, consideren que el Govern podria fer-se càrrec de la seva rehabilitació i donar-li una nova vida a través de la participació de la ciutadania que podria definir un pla d’ús (per exemple es podria destinar per a formació professional, mediambiental, per a la comunitat, etc), treballant juntament amb el consistori i la Generalitat. D’aquesta manera es podria recollir el sentiment de mots veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat.

bori 2

Les entitats santboianes, implicades en aquesta reivindicació, alerten del perill que La Casa Gran de Bori podria acabar en mans privades o de fonts voltors. Segons afirmen, el consistori, de moment, té poc interès a impulsar aquesta proposta veïnal per a la recuperació de l’edifici -construït l’any 1.700-, i que tindria un gran benefici per a la ciutadania i l’enriquiment patrimonial de la ciutat. Tanmateix, les entitats reclamen el suport municipal.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix