FEM Sant Andreu vol incorporar la perspectiva de gènere a l'urbanisme

Té com a objectiu detectar els punts de l’espai públic que són percebuts com a crítics per a les dones i on se senten vulnerables

La formació municipalista FEM Sant Andreu ha presentat una moció per incorporar la perspectiva de gènere a l'urbanisme de Sant Andreu de la Barca. La proposta té com a objectiu diagnosticar els punts de l’espai públic que són percebuts com a crítics per a les dones i on se senten vulnerables a causa del disseny actual de l’urbanisme a la ciutat com els carrers apartats, els de difícil accés o els que tenen poca o nul·la il·luminació, entre altres situacions. “Moltes dones no estan tranquil·les de nit als carrers de Sant Andreu de la Barca per por que les agredeixin”, explica FEM Sant Andreu.

Captura de pantalla 2023 01 20 a las 11.10.54

Des de FEM Sant Andreu, Marc Giribet ha remarcat que “volem que la regidoria d’Urbanisme s’impliqui per incorporar noves mesures que garanteixin la seguretat de les dones a les vies públiques”. A la moció s'indica que aquests punts crítics haurien de ser elaborats amb perspectiva de gènere i conjuntament entre la regidoria d'Urbanisme, la regidoria d'Igualtat i els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca.

Fem Sant Andreu insta el govern a prendre mesures correctores per millorar els punts identificats que impedeixen que les dones gaudeixin de l'espai públic de Sant Andreu de la Barca amb total llibertat i seguretat. Aquestes mesures consisteixen a tornar a dissenyar i planificar les noves places i la remodelació dels carrers, a més de millorar la il·luminació per acabar amb el contrast que hi ha actualment entre els carrers cèntrics i els de la resta de la ciutat.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
180

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix