Brians 1 tindrà la cuina més moderna i ben equipada de Catalunya

La consellera de Justícia, Drets i memòria, Gemma Ubasart, va fer una visita extensa al centre que és el referent en interns preventius i es va entrevistar amb la direcció

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, va visitar ahir divendres 9 de novembre el Centre Penitenciari Brians 1, a Samt Esteve Sesrovires, i va comprovar l’estat de les obres de millora i modernització de la cuina. La previsió és que estiguin a punt a finals del mes de gener. Durant la visita al centre penitenciari, la consellera va conversar amb funcionaris i interns i es va entrevistar amb la direcció.

La consellera Ubasart en la visita a les obres de la cuina de Brians 1

Per donar servei als interns i professionals

Les obres de la nova cuina de Brians 1 avancen a bon ritme i està previst que s’acabin a finals de gener de 2023. A hores d’ara, ja han acabat les obres de seguretat electrònica, els fonaments, el sanejament interior i exterior, la instal·lació dels elements prefabricats de tancament, les superfícies interiors, l’aïllament de la façana i les conduccions d’electricitat i de gas.

Obres de la cuina de Brians 1

En aquests moments s’està duent a terme la segona capa d’impermeabilització de la coberta, la formació d’envans interiors, les fusteries interiors, el paviment continu i altres instal·lacions. Queda pendent la fase d’urbanització exterior i la instal·lació de les campanes extractores. El preu de la nova instal·lació supera els sis milions d’euros, i donarà servei a tots els interns i també als professionals que fan ús de les cafeteries del centre.

reinsercio

En el decurs del primer trimestre de l’any 2023, el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) assumirà la gestió del servei de cuina i cafeteria del CP Brians 1. Culminarà així el procés de gestió progressiva de totes les cuines i cafeteries dels centres penitenciaris, que es va iniciar l’any 2012. El CIRE ha transformat el servei de cuina en tallers de reinserció, per formar els interns en oficis relacionats amb l’hostaleria, un sector amb molta demanda en el mercat laboral exterior.

Recorregut

La consellera va iniciar la visita en el mòdul residencial 4, on va veure el menjador i la sala de dia, l’àrea educativa, el pati, els tallers productius i les cel·les. Després, va continuar per la Unitat de Dones, on va visitar també totes les instal·lacions: l’àrea educativa, el gimnàs, els tallers, els patis, les sales i els espais de dia i les cel·les. La consellera va parlar amb els interns i es va interessar per conèixer-ne les necessitats. En el decurs del recorregut també es va adreçar als funcionaris per agrair-los la implicació professional.

FjimmFDWAAAdcVs

La consellera Ubasart en el poliesportiu de Brians 1 1

Més tard, Ubasart va visitar les obres de la cuina, que ja estan a punt de finalitzar i que la convertiran en la més moderna i la més ben equipada de tots els centres de Catalunya. A continuació, es va traslladar a la Unitat d’Ingressos, on s’atenen els interns que acaben d’entrar al centre, i va accedir a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya. Finalment, la consellera ‒que va estar acompanyada pel secretari general del Departament, Jordi Martinoy, i pel secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó‒ va mantenir una reunió amb l’equip directiu del centre.

La consellera Ubasart en Unitat de Dones de Brians 1

Acull 863 interns, la majoria preventius, i 134 internes

Brians 1 és el segon complex penitenciari més gran de Catalunya, després de la presó veïna de Brians 2. També va ser la segona presó construïda i gestionada pel Govern de la Generalitat. Es va posar en marxa l’any 1991 com a centre per a homes. L’any 1993 es va inaugurar un mòdul destinat a les dones. L’equipament es va convertir en el centre de referència per a interns preventius ‒aquells que estan en espera de judici‒ l’any 2017, quan es van tancar les instal·lacions de l’antiga presó Model de Barcelona, que exercia aquesta funció.

La consellera Ubasart amb el secretaris Martinoy i Calder i amb el director de Brians 1 Jordi Fustagueres 1

Entre les instal·lacions hi ha també la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya, que es va posar en marxa l’any 2003 i que atén homes i dones ingressats a la presó amb patologies de salut mental. L’atenció que ofereix inclou urgències, pacients aguts i subaguts, rehabilitació intensiva, atenció precoç de preventius, interconsulta d’infermeria i atenció ambulatòria.

Redacció / Fotos: Dep. Justícia, Drets i Memòria

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix