Els Mossos d’Esquadra activen el Pla Grèvol al Baix Llobregat

Des de finals de novembre i fins passat Reis, la policia autonòmica i les locals es coordinaran per mantenir la presència policial en els principals eixos comercials de la comarca

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de Regió Policial Metropolitana Sud ha posat en marxa el Programa Operatiu Estacional Grèvol amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.

Captura de pantalla 2022 11 28 a las 13.16.11

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos comercials i mercats d’arreu de la comarca, incrementant la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació, augmentant la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de ciutadans. També s’ampliaran  les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials. Aquest patrullatge, que permetrà mantenir contacte directe amb els comerciants, s’alternarà amb el patrullatge amb vehicle logotipat i amb la realització de diferents punts de control estàtic.

Captura de pantalla 2021 11 29 a las 9.35.22

El Pla Grèvol s’estructura en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, es va iniciar a finals de novembre, i ha consistit en el fet que els Mossos d’Esquadra han mantingut contactes i reunions amb els responsables de les entitats relacionades amb el teixit comercial i empresarial i de zones de restauració per recollir inquietuds, resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir la realització de possibles il·lícits penals. La segona etapa, que ja ha començat, consisteix en l’inici del patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials.

Mobilitat i oci nocturn

El Pla Grèvol també s’implementa en els àmbits de la mobilitat i l’oci nocturn. Així, l’increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comportarà que s’activin controls de trànsit per evitar l’augment de la velocitat i el consum d’alcohol i drogues en horaris i dates específiques, coincidint amb els dinars i sopars d’empresa. Pel que fa als transports de mercaderies, es potenciaran els controls sobre aquest sector per evitar que sigui víctima de fets delictius relacionats directament amb la seva activitat econòmica.

FMhkFrmXwAEW aw

Precisament, a la xarxa dels transports urbans i interurbans i en els aeroports, també s’intensificarà la vigilància policial atès que durant aquestes dates el trànsit de persones augmenta de manera considerable.

Pel que fa a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics per garantir la seguretat i prevenir possibles incidències en aquest àmbit. Així mateix, es treballarà per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com la Nit de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis.

controls nadal

Per sumar esforços es fomentarà la implicació i coordinació amb els diferents agents que participen en la seguretat del país. Així, els Mossos d’Esquadra treballaran coordinadament amb Policies Locals, Guàrdia Urbana, personal de seguretat privada  i comerciants.

FimH6BTWAAAzcaX

Així mateix, en diversos municipis s’activaran patrulles mixtes de Mossos d’Esquadra i Policies Locals que es desplegaran pels principals centres comercials i que mantindran contactes directes i diaris amb els comercials amb els quals intercanviaran informació que pot ser útil a l’hora de detectar persones sospitoses que actuen en aquest àmbit.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix