L’Ajuntament de Molins inaugura un racó en record a Sonia Rescalvo

La dona transsexual va ser assassinada per un grup de neonazis que li van propiciar una pallissa al Parc de la Ciutadella de Barcelona

La nit del 6 d’octubre de 1991, Sonia Rescalvo Zafra va ser assassinada per un grup de neonazis que li van propiciar una pallissa al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Aquest assassinat va ser el primer crim a Espanya –del qual es té constància- que es cometia pel simple fet de tractar-se d’una persona transsexual.

20221024183347 4P9A2892 01

Per tal de retre-li homenatge, l’Ajuntament de Molins de Rei va preveure al Pla Local LGTBI 2020-2023 posar el seu nom a un dels carrers o espais de la vila. D’aquesta manera, el Ple, en la sessió ordinària del 25 de novembre del 2021, va aprovar per unanimitat posar el seu nom al racó ubicat al carrer de la Infanta número 23. Un espai que es trobava en mal estat de conservació i ara , s’ha arranjat amb uns bancs i zona verda, i amb la col·locació de la placa de dedicada a la Sonia Rescalvo.

20221024181938 4P9A2825 01

Coincidint amb el Dia Internacional d’acció per la despatologització trans, que es commemora el 24 d’octubre, es va inaugurar ahir el racó Sonia Rescalvo. En l’acte hi va participar l’entitat molinenca Rainbow, i una de les seves membres, la Mari Marcos, va llegir un manifest assegurant que amb aquest racó “estem participant en el llegat que va deixar la Sonia Rescalvo i totes les dones trans que avui dia encara lluiten per la defensa dels seus drets”. En aquest sentit, la regidora de feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, va assegurar que “l’Ajuntament fa un pas més pel col·lectiu LGTBI amb aquest humil homenatge a totes les persones que per la seva condició s’han vist agredides en algun moment” i va acabar el discurs afirmant que “continuarem lluitant perquè tothom visqui la seva identitat i orientació sexual amb llibertat”. En darrer lloc, va intervenir l’alcalde, Xavi Paz, que va exposar que tothom hauria de poder exercir els seus drets i actuar en llibertat, sense que això sigui un tema de debat.

20221024181004 4P9A2800 01

L’acte va ser amenitzat per la cantant molinenca, Paula López, i el guitarrista, Fran López, que van interpretar diversos temes, entre els quals ‘I want to break free’ del grup musical Queen.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix