Deu trens uniran el centre de Barcelona amb l’Aeroport del Prat

Circularan cada quinze minuts en la nova línia operada per Ferrocarrils de la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat a Alstom un contracte valorat en 177 milions d'euros per construir i mantenir els deu trens llançadora que uniran el centre de Barcelona amb les Terminals 1 i 2 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.El contracte inclou el disseny i la fabricació dels trens, que es durà a terme al centre industrial d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental), així com el manteniment preventiu i correctiu durant 15 anys, pel que la companyia construirà un taller específic de 3.000 metres quadrats. Ferrocarrils, al que la Generalitat va atorgar la prestació del servei en 2019, va formalitzar la compra d'aquests trens el juliol passat, així com la signatura del finançament de la inversió amb diverses entitats financeres i el Banc Europeu d'Inversions.

52328827491 35a90483d2 c

52327870617 046968f3be c

52327870782 74b6481d6d c

Cadascun dels deu nous trens estarà compost per cinc cotxes d'un pis, de 85 metres de llarg, amb capacitat per 600 passatgers i una velocitat màxima de 120 quilòmetres per hora, i s'han dissenyat amb nombrosos espais per a l'equipatge i passadissos més amples, seguint les necessitats específiques del viatge. Disposaran d’endolls i punts de recàrrega USB a tots els seients i xarxa wifi.

uchi 1

52328826786 cae2d42555 c

En una visita a la fàbrica d'Alstom, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha remarcat que aquest projecte "el Departament assumeix un triple compromís amb el país: de connectivitat global, d’aposta per la descarbonització i d’aposta per la indústria i l’economia de Catalunya, tres elements que han de ser claus en qualsevol política pública de qualsevol govern". A més, ha afegit, "estem connectant Catalunya amb el món, estem situant Catalunya al món, perquè situem el nostre aeroport en uns estàndards que fins ara no tenia i demostra l’aposta del nostre Departament per tenir un hub intercontinental i els que no volen aquest hub intercontinental hauran d’explicar perquè volen que sigui Barajas". Així mateix, Puigneró, ha posat de relleu que el Govern també aposta per la descarbonització "amb fets com reiniciar les obres de l’L9, iniciar les obres per connectar les línies d’FGC del Vallès i del Baix Llobregat-Anoia, el tramvia de Tarragona o les Rodalies de Lleida."

puchi 2

D’altra banda, la presidenta de FGC, Marta Subirà, que ha acompanyat a Puigneró en la visita, ha explicat que els trens pesaran el menys possible per minimitzar el consum de carburants, i estaran construïts amb un 96% de materials reciclats. "Es desenvoluparan seguint criteris d'ecodisseny; es buscarà la màxima reducció de pes per minimitzar-ne el consum, un aspecte essencial donada la situació d'emergència climàtica i la conjuntura geopolítica mundial; estaran construïts amb materials amb un 96% de reciclabilitat i s'analitzarà la petjada de carboni durant el procés de fabricació”, ha dit.

uchi 3

Els deu nous trens prestaran servei a les dues terminals de l'aeroport -enfront de la situació actual, per la qual cosa els trens tan sols arriben a la Terminal 2-, i passaran cada 15 minuts i sempre a les mateixes hores.

52327869987 c38ef9ec4b c

El Govern assegura que aquests trens mouran a deu milions de persones a l'any i tots els costos es cobriran a través de les tarifes dels usuaris.  I una vegada amortitzat el finançament dels trens, els beneficis de l’explotació permetran contribuir al finançament del conjunt del sistema metropolità de transport públic.

Redacció / Fotos: Territori (Generalitat)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix