Cornellà va acollir els premis Princesa de Girona

Les dones copen els guardons que es van lliurar en un acte a l’Auditori Àgora del Museu de les Aigües

Les dones han estat les grans protagonistes de la present edició dels premis que concedeix la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en copar per primera vegada les cinc categories que concedeix des del 2010 per reconèixer joves talentosos en diferents àmbits. La física Eleonora Viezzer (Recerca Científica), la psicòloga Claudia Tecglen (Social), l'actriu María Hevás (Arts i Lletres), l'enginyera Elisenda Bou-Balust (Empresa) i l'activista mediambiental vietnamita Trang Nguyen (Internacional) se sumen al palmarès dels guardons, dotats amb 20.000 euros. Les estatuetes les ha entregat la princesa Elionor, qui, en la seva tercera participació en la gala dels premis, ha estat acompanyada pels reis i la infanta Sofia en l'acte celebrat a l’Auditori Àgora del Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat.

gla corne 2

gala corne 3

gala corne 4

gala corne 5

Aquests són els perfils de les cinc distingides per l'FPdGi

guanyadores bona

Eleonora Viezzer (Recerca Científica)

La física austríaca (Viena, 1968) és investigadora i professora del departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear de la Universitat de Sevilla, on ha consolidat la seva faceta investigadora en el camp de la fusió nuclear.

Eleonora

Els seus estudis tenen com a meta generar electricitat a través d'aquesta tècnica per resoldre el problema del subministrament energètic amb una font neta, sostenible i inesgotable. Viezzer basa el seu treball en el confinament d'un plasma en una gàbia magnètica. De pare italià i mare filipina, es va graduar i va doctorar en Física per la Ludwig-Maximilians-Universität, de Munic (Alemanya).

María Hervás (Arts i Lletres)

Nascuda a Madrid el 1987, Hervás és, a més d'actriu, dramaturga i productora audiovisual. Graduada en Estudis Superiors en Art Dramàtic a l'Escola de Cristina Rota, té també formació en dansa clàssica i contemporània.

hervás

Reconeguda pel jurat per la seva “excel·lència i versatilitat”, així com “pel compromís i abast social' de la seva trajectòria i per entendre el teatre com a “eina de reflexió'. La seva trajectòria artística l'ha compaginat amb l'audiovisual, amb la seva participació en més de 25 projectes entre llargmetratges i sèries de televisió.

Claudia Tecglen (Social)

La psicòloga i emprenedora madrilenya (Rivas-Vaciamadrid, 1986) va néixer amb paràlisi cerebral, la qual cosa ha fet que la seva trajectòria hagi estat marcada pel seu esperit de superació, encara que amb la premissa que la discapacitat no fos un obstacle en la seva vida.

Des del 2008, lidera “Convius amb espasticitat”, una entitat que el seu objectiu, com ella sosté, “és llevar-li a l'atzar i a la desinformació l'oportunitat de limitar una vida”.

claudia

Aquesta ONG ha creat una plataforma virtual per recopilar tota la informació sanitària i sociolaboral que pugui ser pràctica per a persones que conviuen amb espasticitat, un trastorn que augmenta la rigidesa muscular.

Elisenda Bou-Balust (Empresa)

Enginyera de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Bou-Balust (Barcelona, 1986) ha estat guardonada per ser un referent en l'àmbit de la tecnologia i la intel·ligència artificial, la qual cosa ha compaginat amb la seva carrera empresarial.

bou

Ha col·laborat amb la NASA i amb Google en el camp de la intel·ligència artificial aplicada als satèl·lits. L'enginyera catalana és cofundadora de Vilynx, una empresa tecnològica que Apple va adquirir el 2020 i també ha liderat el projecte del laboratori de nanosatèlits de la UPC.

Trang Nguyen (Internacional)

La jove activista vietnamita ha estat reconeguda pel seu treball en favor de la conservació del medi ambient al país asiàtic i a l'Àfrica, en paral·lel a la defensa dels drets humans. Nguyen ha abanderat la lluita contra el comerç il·legal d'espècies animals. “Si estimes alguna cosa, lluites per això”, és una de les seves consignes.

trang

Després d'estudiar al Regne Unit, va tornar al Vietnam convençuda que moltes persones voldrien contribuir a la protecció de la naturalesa “però no sabien com”. Nguyen sosté que els projectes de conservació en els quals participen dones tenen més èxit perquè estan més sensibilitzades amb les cures.

Elisenda Bou-Balust

FW2AUgwWYAEc3zb

“M'identifico amb els valors que impulsa la Fundació, que són també els meus objectius: El talent, l'esforç, el compromís, la solidaritat”

"És important normalitzar el rol de la dona en ciència i tecnologia. És un repte que tenim com a país”

“Benvolgudes companyes premiades, avui, cap gran objectiu, s'aconsegueix en solitud. Ens necessitem les unes a les altres per a crear el món que volem veure, i per a obrir les portes per a milers d'altres joves”

 

Leonor de Borbó

FW2RW2YXoAUONnA

“Els temps que vivim són exigents. Primer per tant dolor com ha causat la pandèmia i, també, pel terrible que està sent el conflicte bèl·lic a Ucraïna, que continua generant destrucció i incertesa. Ha arrabassat els projectes i les il·lusions de molts joves. La seva situació és devastadora. En aquests moments tan difícils, penso en els nens i nenes de la nostra edat que han pogut perdre l'esperança en un futur millor i que no puguin accedir a oportunitats com les que impulsa l'FPdGi”

“Torno a Catalunya amb alegria. Jo també m'estic preparant. M'identifico amb els valors que impulsa l'FPdGi, que són també els meus objectius: el talent, l'esforç, el compromís, la solidaritat. La meva generació, la dels premiats i la d'altres joves confiem que l'esforç d'un treball compromès pugui contribuir a un futur més esperançador”

“Les premiades representen un model de convivència en el qual la formació, el compromís amb els altres i la responsabilitat social faciliten que els joves demostrin plenament la seva potència, amb veritable impacte en la societat”

Felip VI

Captura de pantalla 2022 07 04 a las 22.00.43

“Reivindico treballar junts i col·laborar per construir un món millor. Els joves heu de preparar-vos per afrontar amb sensibilitat i intel·ligència personal i col·lectiva els innombrables reptes. Heu de prendre la paraula. Perquè el futur del qual estem parlant és el vostre futur. I perquè vostre és també el present”

“El futur del país, de la societat espanyola i del planeta és “cosa de tots”, però els joves són “l'aigua que han de fer possible que aquest futur existeixi”

“La fundació fa una gran labor en favor dels joves, per ser aliada de les noves generacions, amb programes per millorar el seu accés al mercat laboral, formar professors i promoure l'emprenedoria. Està present en tota Espanya, fidel a les arrels, als principis, i sempre compromesa amb la terra que la va veure néixer. Representeu la nostra esperança”

Redacció / Fotos: Casa Reial

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix