Compte enrere a les obres de construcció de 2.015 pisos a l’antiga Montesa

És una de les principals àrees de desenvolupament d'habitatge protegit de l'àrea metropolitana de Barcelona

Les obres d'urbanització de l'Àrea Residencial Estratègica Montesa, a Esplugues de Llobregat, ja s'han engegat, iniciant així el compte enrere del projecte urbanístic que permetrà la construcció de 2.105 habitatges, més de la meitat de protecció oficial.

Situada als terrenys de l'antiga fàbrica de motos Montesa i del camp de futbol Rayo Amarillo, i amb una superfície d'11 hectàrees, l'ARE Montesa és una de les principals àrees de desenvolupament d'habitatge protegit de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'ARE Montesa va ser aprovada inicialment el 2009, en plena 'eufòria immobiliària', però amb la crisi va quedar en suspens, fins que el 2019 va ser 'repensat' i actualitzat. Tretze anys després de la seva primera aprovació, l'ARE que s'executarà té previst aixecar 2.105 habitatges, dels quals 1.059 seran de protecció oficial, la majoria (750) en règim de lloguer.

Mapa ARE pastilles EL PONT 650

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, la directora de l'Institut Català del Sol (INCASÒL), Mercè Conesa, i el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, han presentat aquest dimarts el projecte i l'inici de les obres d'urbanització i han posat en valor la col·laboració entre administracions i amb els socis privats per portar-lo endavant.

Aquesta primera actuació d'adequació que ara comença suposarà una inversió de 19 milions d'euros i està previst que duri uns 18 mesos, i és el primer pas per transformar aquesta zona.

Els pisos de protecció oficial es distribuiran en tretze unitats d'habitatges separats per configurar un veïnat “divers”, i tots els nous habitatges es construiran amb criteris d'eficiència energètica. De les 11 hectàrees que seran urbanitzables, el 70 % es destinaran a equipaments públics, zones verdes i vials.

D'entre els nous equipaments, destaca la construcció de la nova comissaria de la Policia Local d'Esplugues, un centre cívic, la transformació de la Vil·la Victòria -una casa modernista protegida com a bé cultural d'interès local-, un hospital privat o la possible ampliació de l'escola Folch i Torres.

“En aquests moments ha començat la urbanització, però aviat veurem que també comença la construcció d'habitatge. Possiblement, d'aquí a dos anys, o dos anys i poc, començarem a veure com acaben les primeres edificacions”, ha subratllat l'alcaldessa, que ha celebrat que la transformació d'aquesta zona, actualment degradada, permetrà “recosir” la ciutat.

Díaz, que ha subratllat que l'ARE Montesa és “un grandíssim projecte per a Esplugues i per a Catalunya”, ha reiterat que l'accés a l'habitatge és una de les principals preocupacions de la ciutadania de la metròpolis de Barcelona i ha confiat que aquesta àrea residencial ajudi a pal·liar la problemàtica, molt present a Esplugues, una de les ciutats metropolitanes on les cases són més cares.

“No volem perdre ciutadania jove, volem que la joventut visqui a la ciutat”, ha emfatitzat Díaz, assenyalant que, a causa dels preus de l'habitatge, els joves d'Esplugues són “expulsats” i es veuen obligats a anar a viure a altres municipis de la comarca o de l'AMB.

Imatge virtual Prolongacio Rambla del Carme 650

Des de l'INCASÒL, que s'encarregarà de la promoció d'unes 400 habitatges i invertirà uns 40 milions d'euros, Conesa ha subratllat que l'ARE Montesa és una operació “emblemàtica” que es durà a terme en el cor de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'ARE també contempla més de 26.000 metres quadrats de zones verdes, que es distribuiran en un recorregut continu que enllaçarà places, rambles i jardins.

En aquest sentit, Serra ha subratllat que es crearà un gran eix verd que connectarà els diferents parcs de la zona i ha assegurat que el projecte és una oportunitat per convertir Esplugues en una ciutat “més dinàmica, atractiva, pacificada, saludable i humana.”

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix