El saldo migratori al Baix Llobregat és positiu per sisè any consecutiu

El moviment migratori amb l’estranger és de 3.849 variacions residencials, disminuït respecte a l’any anterior (2019) un 58,6%

El Baix Llobregat presenta el 2020 un saldo migratori de 2.747 moviments, segons un estudi de l’Observatori Comarcal. Aquest saldo es manté en positiu per sisè any consecutiu seguint la tendència d’increment iniciada l’any 2015 que deixava enrere els saldos negatius del període 2012-2014.

estranger moviment

Tot i mantenir-se positiu, el saldo migratori ha disminuït per a totes les àrees geogràfiques, però especialment, amb l’estranger. El moviment migratori amb l’estranger és de 3.849 variacions residencials, disminuït respecte a l’any anterior (2019) un 58,6%.

El saldo de la comarca amb municipis de la resta d’Espanya torna a ser negatiu (-1.527). Tanmateix, el saldo migratori de la comarca amb la resta de Catalunya és negatiu ( -2.006). Dintre de les migracions amb la resta de Catalunya, destaquen les variacions residencials amb la província de Barcelona (2.349), ja que el saldo migratori és positiu. Els moviments interns (canvis de residència dins de municipis de la mateixa comarca) han sigut 10.916, xifra inferior a la de l’any anterior (12.499).

epr1559

Els saldos de la comarca amb municipis de la resta d’Espanya (-1.527) i amb la resta de Catalunya (-2.006) són negatius. Dintre de les migracions amb la resta de Catalunya, destaquen les variacions residencials amb la província de Barcelona, ja que el saldo migratori és positiu (2.349). Els moviments interns (canvis de residència dins de municipis de la mateixa comarca) han sigut 10.916, xifra inferior a la de l’any anterior (12.499).

Les dades detallades dels fluxos migratoris i la seva estructura (sexe, edat, nacionalitat, procedència i destí) que permeten aprofundir en l’anàlisi comarcal i municipal es poden consultar a la nota informativa publicada per l'Observatori i a través de les infografies interactives de la nostra pàgina web.

Redacció / Fotos: CCMA-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix