S’impulsarà en menjadors escolars la campanya “Menjar canvia el món”

Uns 200 coordinadors i monitors de menjadors escolars van participar ahir dissabte en una jornada formativa organitzada per Fundesplai

Uns 200 coordinadors i monitors de menjadors escolars han participat aquest dissabte, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, en una jornada formativa organitzada per Fundesplai, per conèixer la seva campanya 'Menjar canvia el món', que impulsarà entre més de 115.000 nens i joves.

Aquest curs i el proper, Fundesplai durà a terme aquesta proposta educativa “pel dret a una alimentació saludable i sostenible”, a les escoles i els esplais en els quals està present perquè nens, joves i famílies “adoptin, des de la seva participació activa, una alimentació saludable, sostenible i justa que impacti en la salut personal i, alhora, en la salut global del planeta”, segons informa en un comunicat.

FBz21CeWYAABHGx

Davant la situació d'emergència climàtica, sanitària i social del món, l'entitat, que ha celebrat la jornada a la seva seu del Prat de Llobregat, aposta per aquesta campanya que inclou diferents materials pedagògics com una pàgina web plena de recursos i activitats, un quadern i una maleta pedagògica plena de jocs i contes.

A més, prepara una exposició, que ocuparà uns 1.100 metres quadrats, que portarà per títol 'Menja. Actua. Impacta', i que s'inaugurarà el dia 20 de novembre.

3QjjXS 1

En la jornada d'avui, s'ha organitzat una taula rodona, 'Per què menjar canvia el món?', amb la participació d'Ana Moragues Faus, Gemma Salvador Castell i Javier Guzmán, i un total d'onze tallers pràctics com un per aprendre a cuinar en un esplai, un altre sobre com crear un hort a les escoles i en aquests centres d'oci infantil i juvenil, alhora que s'ha tractat sobre desenvolupament sostenible i sobre l'impacte que produeixen en la salut determinats productes, entre d'altres qüestions.

Fundesplai desenvolupa la seva acció en un total de 1.424 escoles i en 119 esplais, als quals acudeixen uns 115.000 nens i joves.

Redacció / Fotos: Fundesplai

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix