La III Vertical Montserrat, a favor de la infància atesa a Sant Joan de Déu

Prop de 150 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons en 388 metres de desnivell que separen l'estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l'estació superior del Funicular de Sant Joan d’FGC

Aquest dissabte 5 de juny, a les 9h, s'iniciarà la III Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l'Estat espanyol, inclosa dins el circuit internacional Towerrunning World Association, en la qual els prop de 150 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons en 388 metres de desnivell que separen l'estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l'estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

49316471911 2670f93468 c

La prova va ser creada l'any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya –emmarcada dins el projecte Bombers amb Causa- i organitzada conjuntament amb l'Obra Social de Sant Joan de Déu, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de Creu Roja de Catalunya, del Patronat de la Muntanya de Montserrat i de l'Abadia de Montserrat. El seu objectiu és clarament solidari: els fons recaptats amb les inscripcions, dels sponsors i de la categoria 'Som Un Equip' –en què un esportista fa la cursa en nom d'un equip que ha recaptat prèviament 500€- aniran destinats a finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d'atenció a la infància en risc d'exclusió i les seves famílies de diversos centres de Sant Joan de Déu. Igualment, la cursa continua fomentant la inclusió de les persones amb discapacitats diverses.

49316685847 b7de2313f8 c

Un al·licient de la prova és la participació de l'atleta paralímpic albanès Haki Doku, que recorrerà de baixada les escales de la Vertical Montserrat en cadira de rodes. L'Haki Doku ha aconseguit diversos rècords Guinness en aquesta modalitat.

A més, una altra de les novetats de la III Vertical Montserrat és la creació de la categoria 'Som Un Equip', dirigida a persones, empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participaran amb un corredor/a que les representa, i que han aconseguit un repte solidari mínim de 500€. És el cas de l'Associació Petjades de Colors, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, l'Aeri de Montserrat, la Festaval d'Esparreguera, Moehs BCN o el policia local Jordi Roviralta.

49316469841 7954d1b707 c

La Vertical Montserrat –que va ser premiada a la Gala dels Primers Premis Inclusius de l'Esport Català, celebrada el 2 de desembre de 2019- complirà amb totes les mesures sanitàries preventives contra la pandèmia i el personal de l'organització vetllarà en tot moment per evitar aglomeracions i concentracions massives de persones. Es controlarà l'aforament i el compliment de les normes per part dels participants.

Per a aquelles persones que vulguin col·laborar, però que no puguin participar en la prova, s'ha habilitat un 'Dorsal Zero' –que estarà operatiu fins l'endemà de la cursa- en la pàgina web https://verticalmontserrat.org on s'hi pot fer un donatiu.

Redacció / Fotos: Jordi García-Vertical Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix