CCOO denuncia l’augment de les persones vulnerables al Baix Llobregat

El sindicat constata l'eixamplament de la bretxa digital, la pujada de les desigualtats socials i una pobresa amb “rostre de dona, joves i de persona migrada”

El servei d'atenció a persones vulnerables de CCOO del Baix Llobregat ha incrementat exponencialment el nombre de persones ateses i constata el rejoveniment i la feminització de la pobresa. Aquest servei configurat com a ajuda, suport i orientació sobre prestacions socials, tràmits i sol·licituds dels diferents ajuts públics i diverses temàtiques de caràcter social, té un caràcter gratuït i universal i incrementa cada mes la demanda de persones que s'adrecen al sindicat.

1200 1539962702 pobresa bcn foto Adria Costa 2018 030 19102018

5208056054 6ea68edf77 b

Segons el sindicat, s'han atès a 455 persones des de la posada en marxa, de les quals 353 han rebut assessorament i informació en temàtica social entre setembre i desembre de 2020. Aquest volum creixent, que quasi fa col·lapsar el servei des del seu primer dia, expressa la creixent demanda d'atenció i protecció social d'amplis sectors socials.

Captura de pantalla 2020 12 24 a las 10.30.19

CCOO constata l'existència d'una bretxa digital rellevant i la cerca de col·laboració pel seguiment telemàtic de casos individuals d'aquelles persones que no disposen dels mitjans digitals per fer-ho adequadament, que s'agreugen. A més, CCOO constata l'eixamplament de la bretxa digital, l'augment de les desigualtats socials i una pobresa “amb rostre de dona, joves i de persona migrada”.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix