La futura residència de gent gran de Molins comença a ser una realitat

La  proposta guanyadora i l’equip tècnic es una UTE de dues empreses,  PMMT Arquitectura i BTA Arquitectes

L’Ajuntament de Molins de Rei va presentar el resultat dels concurs d’idees per a seleccionar la  millor proposta per la construcció de la nova  residència per  gent gran. Com es definia en les bases del concurs, es cerca la construcció d’un edifici que permeti  un nou model de residència molt més familiar, que posi a la persona al centre de l’atenció que estarà  basada  en petites unitats de convivència i que, en definitiva, permeti viure als residents com a  casa seva.

EplrMNEW4AEdogJ

La  proposta guanyadora  i l’equip tècnic es una UTE de dues empreses,  PMMT Arquitectura i BTA Arquitectes. La primera d’elles és una empresa que, tal com ha explicat el seu soci director, Patricio Martínez, “treballem a escala nacional i internacional i estem especialitzats en l’àmbit sanitari. Som líders en la implantació de l’accessibilitat, és a dir, en la nostra residència tothom podrà accedir al recinte i deambular-hi amb comoditat”. La segona empresa, BTA Arquitectes, té un  bagatge important  en la construcció de residències de gent gran i els seus membres són grans coneixedors del model d’atenció basada en les persones, model d’origen nòrdic que prioritza la promoció de l’autonomia i la participació en la presa de decisions per part de la persona resident.

EplrMNQXMAAC9vs

L’equip guanyador ha explicat que la seva proposta “té la intenció d’evitar la imatge institucional de residència i buscar la imatge d’habitatge, i que aquesta tingui un nombre de persones prou petit com perquè es puguin conèixer entre ells”. En definitiva, l’objectiu és construir una residència amb una atenció individualitzada i crear un clima còmode i familiar, en el qual les persones se sentin com en casa.

Residència 1

L’alcalde, Xavi Paz, ha expressat que “en cap moment se sabia qui hi havia al darrere de cada projecte” i ha afegit que “ara podem dir que el que ens ofereixen els guanyadors és just el que estàvem buscant”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha donat l’enhorabona als guanyadors i ha expressat la satisfacció del Govern amb aquesta proposta. “Heu sabut plasmar perfectament quines són les necessitats que ha de tenir aquesta residència de futur per al nostre municipi. És exactament això el que buscàvem: un projecte centrat en les persones”. 

EplrMSDWwAI9zGo

Cost i dimensions

La redacció del projecte arquitectònic tindrà un cost de 390.775 € (472.837,75 €, IVA inclòs), es construirà al barri de la Granja, al solar de 4.083m² que hi ha al costat de l’actual ambulatori,  i acollirà 102 residents; alhora, a la planta baixa s’hi ubicarà un centre de dia amb capacitat per a 20 persones més.

Redacció / Foto: OCBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix