El sindicat Comissions Obreres commemora el 25N

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències contra les Dones i les Criatures ha organitzat diversos actes a la seva seu de Cornellà

El sindicat CCOO ha commemorat a la seva seu de Cornellà de Llobregat el Dia Internacional per l'Eliminació de les Violències contra les Dones i les Criatures. El comitè de Dones de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que al seu onzè congrés es va definir com a sindicat feminista, ha organitzat l'acte: "Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!".

Imatge 25n 01

Durant l’acte, realitzat de manera semipresencial a la seu del sindicat a Cornellà i via telemàtica al propi canal d'Instagram, s'ha fet la lectura del Manifest del 25N i al final s'ha organitzat una performance en record al miler de dones assassinades per la violència masclista des que es va començar a comptabilitzar el 2003.

Any negre

El Baix Llobregat va viure en 2019 un any negre, amb cinc dones mortes per violència masclista, i ja són quatre les víctimes d'aquesta xacra social, cinc comptant a Ciria, una nena de tres anys, cruelment assassinada pel seu pare, en el que portem de 2020. L'acte va ser conduït per Mónica Alarcón, secretària de Dones, Igualtat i Polítiques LGTBI de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que va destacar: "... ara que CCOO obrim un nou període congressual, és important que continuem aprofundint en la feminització del sindicat, posant les polítiques d'igualtat i l'erradicació de les violències masclistes al centre de la nostra acció sindical a l'empresa i la societat". La sindicalista, també ha afegit: "... reclamem canvis i recursos per a la prevenció, l'atenció i la recuperació de tota mena de violències masclistes que s'han agreujat en aquest context de pandèmia. CCOO apostem per polítiques decidides que posin la vida al centre amb assignació pressupostària que les puguin garantir, i així ho estem exigint als espais de concertació social on som presents."

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix