El transport públic manté la seva oferta durant el cap de setmana

L’AMB demana que la ciutadania eviti desplaçar-se i ha de reduir la seva interacció social

Davant les noves restriccions publicades a la resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, el transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat actual, tal com marca la mateixa resolució del Departament de Salut.

La ciutadania ha de reduir al màxim els desplaçaments. Pel que fa al cap de setmana, aplica a més la mesura de restricció des de les 06.00 hores d’avui divendres fins a les 06.00 hores de dilluns: queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada terme municipal, amb les excepcions previstes (assistència a centres, serveis i establiments sanitaris i socials, compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals, retorn al lloc de residència habitual o familiar, assistència i cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables, causa de força major o situació de necessitat, entre altres supòsits).

trambaix horaris confinament

L’Autoritat del Transport Metropolità manté, doncs, l’oferta actual per a la mobilitat necessària, i recorda que des de fa mesos el transport ferroviari finalitza el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana; la xarxa NitBus de l’AMB, per la seva banda, manté l’oferta completa com fins ara. Els autobusos nocturns de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya mantenen una oferta reduïda en algunes línies, i per tant, és recomanable consultar els horaris vigents.

nitbus paradas mujeres 12 658x347

Cal recordar també que el confinament municipal inclou una excepció, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, per visitar un cementiri de la mateixa comarca. A aquest respecte, els diferents operadors reforcen les línies que donen servei als cementiris.

Mesures de seguretat

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions. Totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Elg6YZfWkAIiSlo

Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic han reforçat, i segueixen fent-ho, la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no n’hi havia dispensadors disponibles. La xarxa de transport públic aplica mesures i protocols de ventilació i neteja per garantir la seguretat dels seus viatgers.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Aj. Sant Joan Despí-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix