Aprovat el Pla de millora urbana d’un nou sector a Sant Just Desvern

Del total del sòl de l’àmbit, 21.593 m2 es destinaran a espais lliures, equipaments i carrers, mentre que 8.276 m2 seran d’aprofitament privat

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat definitivament un Pla de millora urbana que permetrà desenvolupar l’anomenat sector 1 de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a Sant Just Desvern. Aquest sector fa front amb la carretera Reial, entre Blasco de Garay i l’avinguda de la Riera, i abasta 29.869 m2 de sòl.

Captura de pantalla 2020 10 07 a las 18.27.23

Així, es proposa concretar l’ordenació de tot l’àmbit, transformant els usos d’industrials a residencials i terciaris, amb els següents objectius:

  • Ordenar el front edificat de la carretera Reial
  • Establir una estructura permeable entre els espais lliures i la ciutat
  • Garantir la connectivitat entre la carretera Reial i l’avinguda de la Riera
  • Reciclar els sòls urbans amb uns usos poc adequats a l’entorn actual
  • Equilibrar la relació entre habitatge i activitat econòmica
  • Dotar la zona d’espais lliures col·lectius i equipaments

Del total del sòl de l’àmbit, 21.593 m2 es destinaran a espais lliures, equipaments i carrers, mentre que 8.276 m2 seran d’aprofitament privat. D’aquesta manera, 49.454 m2 de sostre acolliran un màxim de 586 habitatges plurifamiliars, dels quals el 30% seran protegits. Altres 5.000 m2 de sostre seran per a activitat econòmica en les plantes baixes dels edificis.

Pel que fa a l’ordenació, el Pla dibuixa un front edificat a la carretera Reial i un altre a l’avinguda de la Riera. Tindrà un gran espai lliure central i un equipament integrat en aquest espai lliure, al que s’hi afegiran 500 m2 més d’equipament en la planta baixa d’un dels nous edificis de l’avinguda de la Riera.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix