Instal·len noves càmeres a la presó de Brians 1 per evitar zones cegues

El Departament de Justícia acaba la primera fase del pla per gravar els escorcolls, aïllaments i contencions a tots els centres

 

El Departament de Justícia ha instal·lat un centenar de càmeres de videovigilància a les presons Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, i a Ponent, a Lleida, per evitar les zones cegues al conjunt de les instal·lacions. El sistema d'enregistrament permet obtenir imatge i so de les cel·les d’aïllament provisional, contenció i de les zones d’escorcoll. Brians 1 i Ponent són les primeres presons antigues que s’han equiparat als centres de construcció més recent, dins el pla del Departament de Justícia per actualitzar els sistemes de vigilància i enregistrament de tots els centres. Amb aquest desplegament es dona per enllestida la primera fase del pla, que estava prevista acabar al maig però s'ha endarrerit per la COVID-19.

dc38d609 9431 4e72 b976 8c5ba08c83e8

Els treballs per instal·lar les noves càmeres van començar al febrer i comporten que Brians 1 -centre de preventius de referència de la demarcació de Barcelona- i Ponent tinguin el mateix sistema de captació i emmagatzematge d’imatge i so que els centres penitenciaris més moderns, com Puig de les Basses, a Figueres, i Mas d’Enric, al Catllar.

Segona Fase

En una segona fase, que començarà el juny de l’any que ve, Justícia preveu completar la instal·lació d’aquestes noves càmeres a la resta de cel·les d’aïllament, cel·les de contenció i sales d’escorcoll, per a què tots els centres penitenciaris de la Generalitat tinguin el mateix sistema de videovigilància.

cd188377 ca5d 4a7b b8df 0011346d37a6

Actualment no tenen cap sistema de videovigilància les cel·les d’aïllament de les presons de Dones i Quatre Camins, ni les sales d’escorcoll de Dones, Quatre Camins, Brians 2, Joves i Lledoners. En canvi, sí que en tenen totes les cel·les de contenció a Catalunya, però només enregistren l’àudio les de Puig de les Basses i Mas d’Enric, i ara ja també Ponent i Brians 1.

Redacció / Fotos: Dep. Justícia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix