Més de 16.000 famílies del Baix demanen la beca menjador escolar

Una xifra que representa un 20,45 per cent d’increment respecte al curs passat

Més de 16.000 famílies del Baix Llobregat han demanat la beca menjador escolar des que a principis de juny s’obrís la convocatòria per a la presentació de les sol·licituts. Això suposa un increment del 20.45% respecte al curs passat.

37562 800x800

La situació d'emergència sanitària a causa de la COVID-19 ha provocat una situació d'excepcionalitat en la qual moltes famílies arreu de Catalunya han vist com els seus ingressos han baixat de forma substancial. A la comarca del Baix Llobregat, a banda de les nombroses persones que han perdut el seu lloc de treball, els treballadors i treballadores afectats per un ERTO, segons les dades d'impacte de la COVID-19 que va publicar al maig l'Observatori Comarcal, era de 92.046, sent el 13.5% del total de persones afectades per un ERTO a Catalunya (682.374).

menjador ajuts

Atès l'estat d'alarma, el 85% de les sol·licituds es van tramitar de forma telemàtica, i les famílies sense mitjans electrònics van cursar la sol·licitud mitjançant els ajuntaments. Prop del 50% dels sol·licitants d'ajuts del curs 2020-2021 estan en seguiment dels serveis socials dels ajuntaments de la comarca per situació de vulnerabilitat, i la resta de sol·licitants presenten dificultats socioeconòmiques.

S'espera que en els mesos de setembre a desembre s'incrementin les situacions d'urgència a conseqüència de la pandèmia, i el curs escolar 2020-2021 finalitzi amb un increment important de sol·licituds.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix