S’obre un nou servei de radiologia al CAP El Pla de Sant Feliu

L’equipament, amb tecnologia d’última generació, es va posar en marxa el 13 juliol i ofereix la màxima seguretat i precisió diagnòstica i atén les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Papiol ,Vallirana, Cervelló, Corbera i La Palma

El dilluns 13 de juliol es va obrir un nou centre de Diagnòstic per la Imatge ubicat al CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat. El dispositiu, gestionat per la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS), dona servei a les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Papiol, Vallirana, Cervelló, Corbera i La Palma, que suposa una població de referència de 115.492 habitants.

El nou equipament incorpora tecnologia d’última generació, amb equips capaços d’oferir la màxima qualitat d’imatge amb baixa dosi de radiació, incidint en la seguretat del pacient i en la precisió diagnòstica. És un servei completament digitalitzat que permet la visualització immediata de les imatges, accessibles en temps real pel professional de medicina de família sol·licitant i pel professional de radiologia. Aquesta immediatesa agilitza la presa de decisions afavorint a resolució de les necessitats del pacients.Captura de pantalla 2020 07 15 a las 12.11.27

Foto

Imatge de la mama en tres dimensions

Els mamògrafs instal·lats al CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat incorporen la tècnica de la tomosíntesi digital mamària. Això vol dir que permeten tenir plans separats, de manera que s’obté una imatge de la mama en tres dimensions. A més, porten incorporat un sistema per extreure mostres de teixit (biòpsia). La imatge amb tres dimensions és d’especial importància en mames amb una densitat elevada, com és el cas de les pacients joves, que solen tenir una densitat del teixit mamari més elevada, i en general, per a les dones que participen en programes de cribratge de càncer de mama que requereixen la realització de tècniques. Per altra banda, també beneficia les pacients que han patit canvis mamaris després d’haver estat intervingudes quirúrgicament, cosa que afavoreix l’aparició de superposició d’estructures.

A més dels mamògrafs, les sales de radiologia convencional també estan equipades amb tecnologia digital d’última generació. Així, permeten obtenir imatges d'alta qualitat amb baixa dosi de radiació i aquestes imatges estan accessibles en els ordinadors en temps real. Les radiografies són d'especial utilitat en el maneig de la patologia respiratòria i òssia.

Ec90KJxWsAcTFoW

Amb la inauguració del centre de diagnòstic per la imatge, el CAP El Pla disposarà de dues sales i podrà diferenciar circuits, un requisit d'especial importància en situacions com la viscuda durant la pandèmia per la Covid-19. Hi haurà un circuit net de pacients sense clínica respiratòria ni sospita de Covid-19 i un altre on anirien els pacients Covid-19. Aquesta diferenciació millora la seguretat tant per als pacients com per als professionals.

Respecte els ecògrafs, també d’última generació, permetran obtenir imatges d'alta qualitat, de forma no invasiva i sense irradiar al pacient en patologia mamària, ginecològica, abdominal i múscul-tendinosa.

A més, el CAP disposarà de dos ecògrafs d'altes prestacions i una càmera midriàtica per fer el fons d’ull, una tècnica indolora, ràpida i que dóna molta informació sobre una possible afectació de l’ull.

Redacció / Fotos: Salut-Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix