Demanen una investigació de la residència Onze de Setembre del Prat

L’Ajuntament ha aprovat una moció per sol·licitar a la Generalitat un informe per la forta afectació de la COVID-19 entre les persones grans usuàries del centre

El Ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat per unanimitat una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un informe de gestió de la Residència Onze de Setembre, per la forta afectació de la COVID-19 entre les persones grans usuàries del centre. L’Ajuntament valorarà les accions oportunes a prendre, també en l’àmbit legal, quan rebi l’informe que sol·licitarà al govern català.

minut silenci 0

La moció original era del grup municipal de Ciutadans, però ha estat esmenada durant el Ple. A proposta d’El Prat En Comú, s’ha incorporat a la moció una crítica a l’actual model de gestió de les residències que depenen de la Generalitat de Catalunya, per les deficiències assistencials a les persones grans que ha evidenciat l’atenció que han rebut durant pandèmia sanitària pel coronavirus.

La moció demanda que la gestió de les residències deixi de basar-se en criteris economistes i que prioritzi donar una atenció pública de qualitat a la gent gran. El propi grup de C’s, que ha presentat l’esmena, també ha incorporat modificacions per precisar els aspectes que hauria d’esclarir l’informe que se sol·liciti a la Generalitat.

11setembre

Radiografia

Segons fonts municipals, la titularitat de la residència és l'Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Està gestionada per l'entitat Pere Mata Social. Disposa de 90 places de residència assistida i 24 de centre de dia.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix