La meitat de les benzineres podrien tancar temporalment

El Govern de l’Estat donaria resposta a una de les peticions del sector que reclamava una espècie de serveis mínims

La meitat de les gasolineres, entre les quals hi ha diverses del Baix Llobregat, podrien tancar temporalment o reduir al màxim el seu horari a causa de la forta caiguda de la demanda de carburants de les últimes setmanes a causa de les restriccions de mobilitat i laborals de l’Estat d’Alarma, segons ha informat l’agència EFE. S’atén així una de les reivindicacions del sector, que demanava establir uns serveis mínims per a no acumular més pèrdues. Avui dissabte o dilluns que ve el Ministeri per a la Transició Ecològica podria publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una orde que permetrà els tancaments. 

Captura de pantalla 2020 04 11 a las 19.56.26

Un altre 37% haurà d'obrir en el seu horari habitual, mentre que el 13% restant haurà d'oferir un servei mínim de 5 hores de dilluns a dissabte, segons la mateixa font, que ha explicat que Transició Ecològica fixarà quines estacions de servei han de romandre obertes. Entre aquestes figuraran les que mouen grans volums i aquelles situades al costat d'infraestructures essencials, com per exemple, hospitals.

Forta caiguda de les vendes

Com són servei essencial, les gasolineres no podien tancar tot i que en alguns casos les vendes havien caigut més del 90%, i si ho feien s'enfrontaven a una multa, per considerar que el seu tancament causava un perjudici a la societat. Així, amb aquesta ordre, que podria entrar en vigor el mateix dia de la seva publicació, el Govern de l’Estat  de donar resposta a una de les peticions del sector, que reclamava l'establiment d'una espècie de “serveis mínims.”

automóvil del reaprovisionamiento con la boca de la bomba de gasolina 46916591

Les sortides de gasolines i gasoil d'automoció des de les instal·lacions de Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) van caure el 83 i el 61%, respectivament, en la setmana del 23  al 29 de març, pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades de l'empresa, que mou el 80% dels carburants que es consumeixen. 

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix