Disset organitzacions denuncien agressions feixistes a Sant Just Desvern

Demanen mesures urgents per part del govern municipal per posar fi a aquestes accions al municipi

Segons informa Ràdio Desvern, diferents entitats, tant socials com polítiques, del municipi han escrit un manifest conjunt en contra, segons especifica el text, de les continuades agressions feixistes que s’estan produint a Sant Just Desvern. En total, signen el document disset organitzacions; entre les quals s’hi inclouen el Cau, l’Esplai, Loud Music o Dimonis, així com també diferents partits polítics.

Dq D9vtWkAAsUE0

El manifest, segons l’emissora municipal, fa un recull de diferents accions feixistes que s’han produït al municipi. Amb actes que van des del llançament d’ous o pintades fins a amenaces o vexacions, sobretot cap al col·lectiu considerat independentista. En aquest sentit, el document destaca els fets que van tenir lloc la passada nit de cap d’any. Quan, enmig d’una festa que s’estava realitzant al Pavelló Municipal de Sant Just, una persona hauria estat agredida al crit d’“independentista de mierda”. I, tot seguit, l’agressor l’hauria llençat a terra i escanyat fins que els haurien separat. Un fet que, segons el manifest, no va ser aïllat al llarg de la nit.

El text acaba assenyalant a un col·lectiu concret com a persones agressores feixistes, i demana mesures urgents per part del govern municipal. Les agrupa, però, en quatre punts: en primer terme, fer visibles totes les agressions feixistes que es produeixen al municipi i assumir-les com una problemàtica que afecta a tots els veïns i veïnes; segon, no deixar impune cap agressió i donar suport a les persones afectades; tercer, vetar el col·lectiu assenyalat com a feixista en espais d’oci i equipaments com el Casal de Joves; i, per últim, exigir a l’Ajuntament que actuï en conseqüència amb la moció aprovada que declara a Sant Just municipi antifeixista.

Captura de pantalla 2020 03 06 a las 17.22.01

Redacció / Fotos: Júlia Ruiz de Azúa-CDR Sant Just

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix