L’any passat es van fer més de 730 milions de viatges en metro i autobús

Segons l’AMB el volum representa un increment del 2,7% respecte el mateix període del 2018

Segons les dades de l'AMB de tancament de l'any 2019, entre el gener i el desembre es van fer 730,14 milions de viatges al sistema de transport públic de metro i autobús de gestió directa i indirecta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), volum que representa un increment del 2,7 % respecte al mateix període del 2018.

Aquest creixement implica que als transports públics de l'AMB s'han fet fins a 19,36 milions de nous desplaçaments respecte al 2018. Uns viatges que, segons recorda l'organisme metropolità, no es fan en vehicle privat gràcies a l'oferta actual i que suposen un estalvi mediambiental en emissions de 10.362 tones de CO2, 1,7 tones de PM i 32,40 tones de NOx. L'AMB destaca que el 2019 els serveis de gestió indirecta de l'AMB han superat, per primera vegada, els 100 milions de viatges i s'ha assolit, així, un rècord històric.

hqdefault

En aquest sentit, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha recordat la tasca que està fent l'AMB, que està liderant una estratègia amb projectes i inversions per seguir impulsant l'ús del transport públic, la bicicleta i els serveis de mobilitat sostenibles alternatius. "A l'AMB treballem intensament per millorar el transport públic, com hem demostrat en el darrer mandat, amb nous serveis com el Bus Exprés o el Metrobús, o altres millores com la tarifa metropolitana, que segurament han contribuït a l'increment d'ús del transport públic, però ho fem condicionats per unes inversions insuficients o per una política industrial espanyola i catalana que en els darrers anys no ha afavorit gens la reconversió cap als vehicles nets o la mobilitat sostenible en general", ha exposat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix