Dos hospitals apliquen la telemedicina a pacients problemes crònics de cor

L’Hospital de Viladecans i el Moisès Broggi de Sant Joan Despí participen en un programa que integra l’atenció hospitalària i primària en l’abordatge d’aquests malalts

L’Hospital de Bellvitge, l’Arnau de Vilanova de Lleida, el de Viladecans, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l’equip de cronicitat d’Atenció Primària del Delta del Llobregat han iniciat el seguiment per telemedicina de pacients amb insuficiència cardíaca crònica en el marc de l’assaig clínic HERMeS, en el que hi participen cinc centres més d’arreu de l’Estat i que ja inclou 200 pacients. L’objectiu és tractar de confirmar si l’ús de la telemedicina i, més concretament l’ús de la telefonia mòbil en la pràctica mèdica, ajuda a detectar i tractar més ràpidament les descompensacions i redueix el nombre d’hospitalitzacions i la mortalitat d’aquests pacients. Si el model funciona es podria aplicar també a l’atenció al pacient crònic.

780 0008 5281281 c49579c07bb74849f1541e1ed9363974

El mètode de telemedicina avaluat utilitza la plataforma informàtica PIRENe dissenyada específicament per a aquest programa, així com un mòbil en el qual hi ha instal·lada l’app a través de la qual s’envien les dades a la plataforma i dispositius de mesura que es lliuren al pacient.

hospital moises broggi sant joan despi

En la visita inicial, el pacient és instruït sobre com utilitzar la plataforma informàtica i els dispositius per controlar diàriament la seva tensió arterial, freqüència cardíaca i pes, a més d’emplenar un qüestionari de símptomes. Unes dades que el metge rebrà automàticament i, si ho veu necessari, es comunica amb el pacient. El mètode de treball també inclou la realització de visites per videoconferència de telèfon mòbil a telèfon mòbil a partir de l’app.

vodafone pacientes insuficiencia

La intervenció amb telemedicina dura 6 mesos i es fa en persones que hagin rebut l’alta hospitalària recentment arran d’alguna descompensació, un període en què existeix una especial vulnerabilitat per patir altres episodis similars.

A més dels centres catalans, també participen en aquest assaig clínic l’Hospital Clínic Universitari de València, l’Universitari Virgen de la Victoria de Màlaga, Hospital Universitari Central d’Astúries, l’Hospital de Manises i l’Hospital Universitari Puerta de Hierro-Majadahonda.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix