Un operatiu policial per millorar la seguretat a Cornellà deté 21 persones

Es va realitzar al barri de Sant Ildefons i van participar tres cossos policials (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional)

Com ja va avançar La premsa del Baix fa una setmana, la Guàrdia Urbana de Cornellà, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van activar la setmana passada, dimecres i divendres, l’operatiu ‘Inter’ per reforçar la seguretat ciutadana al barri de Sant Ildefons després de detectar incidències relacionades amb drogues, problemes de convivència  i l’incompliment  de les normatives en alguns establiments comercials.

La Policia Nacional es va encarregar principalment de detectar, gestionar i denunciar les infraccions relacionades amb estrangeria, els Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya de les infraccions de seguretat ciutadana i la Guàrdia Urbana de les administratives i de les ordenances municipals, a més de la detecció d’estupefaents amb l’ajuda del seu gos policia, en Tro.

190924 NdP F3

Durant l’operatiu es van detenir 21 persones, 19 per la llei d’estrangeria, i 2 per requeriment judicial. A més es van detectar 13 casos de tinença il·legal de drogues. En l’actuació policial, es va comptar també amb la presència d’inspectors de treball que van realitzar quatre denúncies a establiments per tenir persones contractades sense estar donades d’alta de la seguretat social.

El treball conjunt de les tres forces de seguretat es porta a terme de forma habitual, durant tot l’any, amb l’objectiu de facilitar la convivència ciutadana i promoure el respecte en els espais comunitaris.

190924 NdP F2

En aquest sentit, funciona des de 2011 el Pla Local de Seguretat de Cornellà (Plasecor), que estableix la coordinació i planificació dels cossos de seguretat com a mecanisme bàsic de funcionament amb la finalitat de millorar la seguretat al municipi. Plasecor s’estructura en tres eixos estratègics d’actuació, vinculats a les persones, els serveis i a la ciutat, i en funció d’aquests es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció. A partir d’aquí s’orienten les activitats i l’acció policial, una tasca que requereix l’actuació conjunta de la Junta Local de Seguretat, la Comissió del Pla i el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix