Dues dotacions d’UIP de la Policia Nacional s’instal·len a Castelldefels

L’objectiu de la seva presència a la ciutat seria el de reforçar la presència del cos davant de previsibles mobilitzacions independentistes aquesta tardor arreu del territori i Barcelona

Des de fa unes setmanes, almenys dos equips dels antidisturbis de la Policia Nacional denominats Unitats de Interverción Policial (UIP) enviats des de fora de Catalunya, s'han instal·lat en un hotel de Castelldefels, segons fonts del Confidencial Digital (ECD). L'objectiu d'aquests cossos d'intervenció policial podria ser reforçar la presència del cos davant les previsibles mobilitzacions independentistes aquesta tardor, i especialment davant la pròxima sentència del Suprem sobre els polítics empresonats del procés.

La Policia Nacional ha optat per una ciutat més pròxima a Barcelona, i després dels successos ocorreguts quan es van instal·lar en hotels de Pineda de Mar, Calella o Reus durant les càrregues policials del referèndum del 1-0. Castelldefels ofereix una localització estratègica, ja que se situa a escassos quilòmetres de Barcelona i a poc més de 20 minutos per carretera, la qual cosa permetria als antidisturbis situar-se ràpidament en el centre de Barcelona en cas de requerir-se.

El Gobierno prolonga sin fecha el refuerzo de policías y guardias civiles en Cataluña 1440x808

Segons ECD, a Castelldefels els agents gaudeixen de moment de tranquil·litat, i la dotació consta de dos grups de UIP d'uns 50 efectius cadascun. Segons el diari digital, no es preveuen situacions conflictives a l'hotel de Castelldefels, atès que en aquest municipi l'independentisme no té hegemonia política. El diari informa que els agents de la UIP destaquen la col·laboració de la Guarda Urbana Municipal, per a la gestió de l'estacionament dels furgons policials de la UIP.

La Premsa del Baix s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Castelldefels per parlar sobre el tema, però a hores d’ara no ha confirmat la presència dels Policies Nacionals al municipi baixllobregatí i tampoc ha explicat si hi ha algun tipus de col·laboració amb la Guàrdia Urbana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix