Entra en funcionament a Gavà un aparcament de bicis de gran capacitat

La nova instal·lació, al costat de Rodalies de Gavà, ofereix 100 places i properament, l'AMB també obrirà diferents models, a Sant Joan Despí i a 3 estacions de metro

L'AMB ha posat en marxa a Gavà el primer aparcament segur metropolità de gran capacitat de bicicletes, que suposa un important pas en endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta privada. Aquest nou servei metropolità, que està ubicat al costat de l'estació de Rodalies del municipi, ha entrat en servei per als usuaris el passat dissabte 1 de juny. És gratuït i forma part del Bicibox, el servei públic d'aparcament segur de bicicletes de l'AMB.

Captura de pantalla 2019 06 05 a las 16.11.03

Concretament, aquest aparcament de Gavà està emplaçat a la banda esquerra de l'estació de Rodalies, a l'inici de l'espai d'aparcament per a turismes i motocicletes, i ofereix 100 places entre estàndards (distribuïdes en dos nivells) i places per a bicis de càrrega, armariets amb clau on poder carregar bateries elèctriques i una columna d'eines i inflador de rodes (racó mecànic). També disposa de càmera de seguretat 24 hores, associada a l'empresa de seguretat corresponent, i coordinada amb la Policia Municipal i amb l'empresa gestora del servei.

IMG 8663

Expansió

Aquest nou servei que s'activa a Gavà, sorgeix de l'alta demanda del servei Bicibox actual (que es limitava a mòduls de 7 o 14 places), per donar resposta a la demanda a l'alça i també per seguir potenciant i facilitant l'ús de la bicicleta com a transport diari. "En aquest sentit, l'objectiu de l'AMB és expandir properament aquest nou sistema de Bicibox de gran capacitat als diferents municipis metropolitans", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB en funcions, Antoni Poveda. Com en el cas de Gavà, s'ubicaran preferentment en estacions ferroviàries. L'alcaldessa de Gavà en funcions, Raquel Sánchez, ha manifestat que "aquest mòdul és una demostració de l'aposta per la mobilitat sostenible, alternativa al transport privat de motor. Estem possibilitant que els trajectes en bicicleta siguin més fàcils, còmodes i segurs. Recentment hem ampliat la xarxa de carril pedalable al carrer de Barcelona, just a tocar del nou mòdul d'aparcament de l'estació, fent possible una connexió directa entre el nucli urbà i la platja."

Captura de pantalla 2019 06 05 a las 16.10.06

A banda del model de gran capacitat implantat a Gavà i Sant Cugat del Vallès, l'AMB també ha dissenyat dos models diferents més d'aparcaments de gran capacitat que s'associaran al servei Bicibox: el primer, reconvertint locals comercials i baixos en desús. El segon, gràcies a un conveni amb TMB, en estacions de metro, per fomentar la intermodalitat metro/bicicleta.

A Sant Joan Despí

La primera provat pilot que l'AMB està duent a terme amb un local comercial és a Sant Joan Despí. Concretament, en un local de titularitat municipal (av. de Barcelona, 8), a través d'un conveni de col·laboració entre l'AMB i la societat ADSA (Aparcaments Despí SA). El local estarà internament dividit en tres grans zones:

- Una zona d'accés (porta exterior i passadissos). Aquesta zona també inclourà un racó mecànic (amb una columna d'eines i una bomba per inflar rodes)

- Una zona dedicada a l'aparcament de bicicletes d'usuaris del servei Bicibox (zona blava), amb 44 places. Es regiran en tot pel Reglament vigent del servei Bicibox.

- Una zona dedicada a l'aparcament de bicicletes propietat de residents a Sant Joan Despí, amb 48 places. Es regiran per la normativa d'ADSA. Inclourà una àrea dedicada a bicicletes de mida estàndard i una zona apta per a bicicletes de grans dimensions.

Sobre els aparcaments segurs de bicicletes dins d'estacions de metro, properament està previst inaugurar 3 aparcaments de 40-50 places a dins de les estacions de metro de Pompeu Fabra (L2), Mercabarna (L9) i Parc Logístic (L9). Així mateix, durant l'any 2019 s'està treballant amb els projectes de les estacions de metro de Les Moreres (L9) i Cèntric (L9).

 Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix