Últims dies d’inscripcions obertes per participar a ‘Benvinguts a Pagès’

Se celebrarà al Baix Llobregat els dies 1 i 2 de juny, mentre que el 18 de març és la data límit perquè les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els restaurants, els allotjaments i les activitats complementàries s’inscriguin per participar

L’experiència Benvinguts a Pagès torna a Catalunya el cap de setmana de l’1 i 2 de juny i també ho farà al Baix Llobregat. La gran festa de la pagesia catalana manté les inscripcions obertes per a les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els restaurants, els allotjaments i les activitats complementàries que participaran del projecte. Les inscripcions, que es poden fer a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat, es tancaran el proper dilluns 18 de març en una iniciativa que s’ha consolidat i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Tots els agents interessats es poden inscriure de manera gratuïta a partir de les opcions Sóc pagès/a, Sóc restaurador/a, Tinc un allotjament i Activitat complementària introduint les dades per formar part de l’oferta de Benvinguts a Pagès.

foto arxiu a

El cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana s’ha convertit en una proposta de país que arriba a totes les comarques i permet conèixer l’origen dels productes alimentaris que es consumeixen diàriament, facilita un contacte proper amb els pagesos, ofereix l’oportunitat d’omplir el rebost, desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori.

Visites gratuïtes

L’esdeveniment gira al voltant de les visites gratuïtes a les granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país i s’articula com una proposta lúdica rodona que compta amb la participació de restaurants, amb el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat, d’allotjaments i de nombroses activitats complementàries. Les visites, que no cal reservar amb anterioritat, es completen amb tastos de productes i l’oportunitat d’omplir el rebost en una experiència única en què consumidors i pagesos d’arreu del país estableixen una relació directe. El públic podrà escollir un ampli ventall de visites a granges i pagesos a través d’una oferta inigualable de productes del territori i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, cereals, etc. En l’edició de l’any passat es van programar prop de 900 activitats durant tot el cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana.

foto arxiu b

Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme. Hi col·laboren la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com  nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Entrevistes

La capitana del sènior femení de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, parla dels seus reptes i de les seves il·lusions

Berta Velasco: “Assolir l’Eurocopa ha estat una gran satisfacció”

La jugadora internacional de l’AE Penya Esplugues reconeix haver sentit una gran responsabilitat en jugar el Campionat d’Europa perquè considera que…
1043

Reportatges

Enguany ha augmentat l'assistència a les activitats de les Festes de Primavera

Les Festes de Primaveres, plenes de roses i vida

Sant Feliu ha celebrat del 10 al 12 de maig les Festes de Primavera, que ha omplert de vida els carrers i on la ciutadania ha gaudit de tot tipus…
225

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix