Reclamen solucions als actes violents d’alguns aficionats de l’RCD Espanyol

Veïns i comerciants del barri Riera de Cornellà es queixen dels constants incidents que pateixen els dies de partit de futbol

Els veïns i veïnes així com diversos comerciants del barri Riera de Cornellà de Llobregat ja estan tips dels constants incidents que succeeixen quan és dia de partit a l’RCDE Stadium. Baralles, robatoris, trencadisses en botigues i establiments de restauració i accions incíviques són els fets més habituals als carrers més propers a l’estadi provocats per grup radical d’aficionats blanc-i-blaus que tenen atemorit el barri.

El darrer cas d’incidents a la via pública va estar a punt de provocar un greu incident en un habitatge de l’avinguda Baix Llobregat. Va ser el passat diumenge 27 de gener coincidint amb el partit de Lliga que va enfrontar l’Espanyol amb el Reial Madrid. Segons expliquen veïns del barri a La Premsa del Baix, que es volen mantenir a l’anonimat per possibles represàlies, “un grup d’aficionats de l’Espanyol van encendre bengales al costat d’un edifici posant en perill la integritat de les persones que resideixen -es pot veure a les imatges-. Això, de fet, passa en tots els partits”.  A més, denuncien que “són constants les trucades a la policia, però no ens fan cas. Precisament, el passat diumenge van arribar a les dues hores de la primera trucada. Una de les persones afectades va estar plorant per telèfon i encara i així no li van fer gaire cas. Les flames de les bengales gairebé arribaven al primer pis de l’immoble. On hi havia un tendal que es podia haver cremat.”

Captura de pantalla 2019 01 29 a las 16.36.43

Aquests fets succeeixen habitualment davant d'un determinat establiment de restauració ubicat a l’avinguda Baix Llobregat. Segons ha pogut saber la nostra publicació, el seu propietari, d’origen asiàtic, ha estat amenaçat per aquest grup radical, que li trenquen part del mobiliari cada vegada que obre l’establiment el dia de partit. Es comenta en tot el barri que està prohibit beure al carrer i en les terrasses dels bars els dies del partit, excepte els bars que estan davant de l’estadi”, expliquen els veïns i veïnes. És per això que es concentren en aquesta zona conflictiva. Altres afirmen que “no podem sortir per por que ens cremin amb bengales o petards”. Altres establiments de restauració també han estat amenaçats i opten a no obrir el dia de partit.

Captura de pantalla 2019 01 29 a las 16.36.52

Uns successos van començar pràcticament des que es va estrenar la instal·lació esportiva blanc-i-blava i que, de moment, no ha sabut o pogut solucionar el govern municipal, tot i que les denúncies de les persones que resideixen en aquesta zona són constants. Unes persones que reclamen solucions efectives i ràpides de l’Ajuntament i dels diversos cossos policials que tenen competències. “Estem cansats de la passivitat policial i de l’Ajuntament que es reflecteix en la inseguretat que hi ha al barri. Fins quan permetran aquests fets? Haurà de passar alguna desgràcia perquè reaccionin?”, afirmen.

Redacció / Fotos: Particulars-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix