Continuen els suports als treballadors i treballadores de Gallina Blanca

CCOO acusa l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, “d’haver arribat a un acord amb l’empresa per a la requalificació dels terrenys”

La sala d’actes del Centre Cívic de les Planes de Sant Joan Despí va acollir ahir 23 de gener una assemblea ciutadana per a donar suport els treballadors i treballadores de Gallina Blanca. Fa dos mesos, la direcció de Gallina Blanca va anunciar a la plantilla el cessament de l'activitat de la factoria de Sant Joan Despí per una requalificació dels terrenys, i una setmana després van comunicar el trasllat de la producció a Vallobar (Osca), amb el conseqüent impacte negatiu pels 70 treballadors i treballadores, entre ocupació directa i indirecta.

Des d'aquest moment, el sindicat de CCOO a Gallina Blanca va encetar una sèrie de mobilitzacions i actuacions per revertir la situació i mantenir els llocs de treball i el projecte industrial a Sant Joan Despí. També des del primer moment el sindicat va fer una crida ferma de la defensa del sòl industrial i la seva negativa a la requalificació dels terrenys.

Assemblea ciutadana conflicte Gallina Blanca 1

Donant continuïtat a la visualització pública del conflicte, es va convocar una assemblea ciutadana de suport a les treballadores i els treballadors de Gallina Blanca. Durant l’acte, Antonio Hidalgo, portaveu de la plantilla, va explicar que “després de diferents reunions i preses de contacte, no satisfactòries, continuem insistint en què Agroalimen ha de mantenir l’ocupació i els llocs de treball actuals. Exigim un compromís explícit en construir una sortida social on ningú quedi fora i exclòs”. Les diferents opcions que contemplem són: el manteniment del projecte industrial i empresarial a Sant Joan Despí, recol·locacions a d’altres empreses del grup properes geogràficament amb garantia de les actuals condicions laborals, ajuts a transitar a situacions de jubilació, disseny d’accions i programes formatius que ajudin a millorar la situació en què es trobin famílies i/o persones individuals per cercar alternatives laborals o sortides voluntàries, entre d’altres.

Durant l’acte, CCOO va acusar l’alcalde Antoni Poveda que té “un acord amb l’empresa per a la requalificació dels terrenys, però encara no estava aprovat. Des del sindicat demanem transparència, ja que no volem que es tanqui Gallina Blanca i dintre d’uns anys s’expliqui que va haver-hi un ‘pelotazo’ urbanístic. Això seria una perversió democràtica. L’alcalde ja ha fet malament arribant a un acord i posant en risc els llocs de treball. Ara és el moment de la ciutadania i dels treballadors i treballadores de l’empresa de defendre el treball a la ciutat. El sindicat estarà fins al final.”

Finalment, es va informar que l’assemblea dels treballadors i treballadores havia aprovat per unanimitat realitzar una jornada de vaga el proper dia 31 de gener, que finalitzarà amb una gran manifestació ciutadana, que sortirà a les 18 hores des del Mercat Municipal de les Planes de Sant Joan Despí.

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix