Es presenta una guia jurídica per eliminar publicitat sexista

El document, adreçat a tots els ajuntaments, està elaborat per l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, la Diputació i la Generalitat

L'alcaldessa d'Esplugues i presidenta de l’Observatori de Dones en els Mitjans de Comunicació, Pilar Díaz, el diputat d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, van presentar a Barcelona la Guia jurídica orientativa sobre l’ús d’una comunicació no sexista en l’àmbit de les administracions locals, fruit de la col·laboració entre l’Observatori, la Diputació i la Generalitat.

La guia té per objecte establir els principis generals i les mesures que s’han d’adoptar per incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques i les actuacions comunicatives municipals. Així, ofereix unes pautes sobre l’ús d’una comunicació no sexista aplicables als ajuntaments, així com a empreses i entitats "que es relacionin amb els ajuntaments per raó de l’atorgament de llicències administratives, ajuts públics, contractes públics i de gestió de serveis públics". També és d’aplicació a les persones titulars o usuàries de béns i espais privats pel que fa a les qüestions que afecten a la via, els espais, els béns, els serveis públics i, en general, l’interès general local.

DuN6SmdW4AI bE3

D'una banda, la nova publicació aconsella a les administracions locals d’emprar un llenguatge no sexista en tota la documentació escrita, gràfica, audiovisual, en l’atenció personal i en els mitjans de comunicació. Així, es diu que, amb caràcter general, s'han d'emprar termes genèrics, indefinits i col·lectius (per exemple, "equip docent" en comptes de "professors") i utilitzar fórmules de desdoblament ("les treballadores i els treballadors"), entre d'altres coses. També es diu que les imatges no hauran de reflectir estereotips sexistes.

D'altra banda, ofereix pautes per actuar en casos de publicitat il·lícita (vexatòria o discriminatòria amb les dones, que justifiquin o banalitzin la violència o associïn la imatge de les dones a comportaments estereotipats, entre d'altres supòsits) a l'espai públic.

DuNxyAsX4AA2H 1

Pilar Díaz va assegurar que amb la nova publicació "aconseguirem que els ajuntaments la incorporin en les seves ordenances municipals i així tindran instruccions per actuar de manera més ràpida i efectiva". Antoni Garcia va afirmar que "treballem en una mateixa direcció per donar eines als municipis i acabar amb el sexisme i el masclisme". Núria Balada va destacar que la guia "serà una bona pràctica per a totes les administracions del país per erradicar la comunicació sexista."

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix