L’Ajuntament busca suport econòmic per rehabilitar la Colònia Sedó

El govern municipal d’Esparreguera es reuneix a Madrid amb el Ministerio de Cultura y Deporte amb la finalitat d’implicar-lo en la protecció del patrimoni industrial

El Ministerio de Cultura estudiarà vies de finançament i ajut per a la rehabilitació de la Colònia Sedó. Un dels objectius és elaborar un projecte conjunt que pugui obtenir el suport econòmic de la Unió Europea.

El Ministeri de Cultura ja va fer, en el passat, algunes tasques de rehabilitació de la teulada de l’església de la Colònia Sedó i ara es mostra predisposat a actuar de nou. Demana, però, que el món local manifesti un interès clar i concret, fet que quedaria reforçat si la colònia fos declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Actualment s’hi està treballant i la intenció és debatre i votar l’expedient en el Ple Municipal durant els propers mesos. Segons ha explicat Eduard Rivas en declaracions a Ràdio Esparreguera, el Plan Nacional de Patrimonio Industrial ja contempla la Colònia Sedó com un conjunt de protecció prioritària.

colonia sedo vista

Tres línies d’actuació

De la reunió a Madrid en surten tres línies d’actuació: per un cantó, les subvencions que pugui aportar el Ministeri; en segon lloc, el treball a nivell local en matèria de protecció de la colònia; i, finalment, les possibles subvencions comunitàries, aspecte en el qual el Ministeri de Cultura s’ha mostrat disposat a ajudar.

Caldrà, a més, un acord entres les tres administracions que intervenen: la Generalitat, que és propietària, l’Ajuntament i el Ministeri. En aquest sentit, l’Ajuntament demanarà una reunió amb la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, seguint els consells del propi ministeri, per tractar sobre aquesta qüestió.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix