Es presenta el calendari solidari ‘Bombers amb Causa’

És la vuitena edició on col·labora l'Obra Social Sant Joan de Déu

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu han presentat aquesta tarda a Girona la vuitena edició del calendari solidari Bombers amb causa, que compta amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra, que es varen afegir al projecte al 2015, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que formen part de la gran família d’aquest projecte des de 2016. Tots dos cossos han participat activament tant en la realització del calendari de 2019 com en la venda i la distribució.

Com en les edicions anteriors, els fons aconseguits amb aquesta iniciativa es destinaran a la infància en risc: per una banda, a la recerca biomèdica en malalties infantils i, per una altra, als projectes socials per a infants en situació vulnerable. 

ombers 11

La presentació s’ha fet a la seu del Govern de la Generalitat a Girona, i ha comptat amb la presència dels representants de Bombers de la Generalitat i de Bombers de Barcelona membres de l’equip impulsor del projecte, així com d’Albert Ballesta, director d’Interior a Girona; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu i d’alguns dels fotògrafs  col·laboradors i dels nens i nenes que protagonitzen les fotos del calendari. Així mateix, també ha assistit la regidora de Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

A més, la presentació ha estat amenitzada per un equip dels Bombers Pallassos, que han fet que els més petits fossin els veritables protagonistes de la presentació.

combers 12

El fil argumental del calendari de 2019 és ‘La complicitat dels infants amb els bombers’. Cada sessió ha intentat mostrar, de manera divertida, la relació del personal de bombers i els infants. A més, l'il·lustrador Javi Royo ha tornat a col·laborar cedint el disseny i els adhesius per decorar i personalitzar el calendari, incloent-hi una col·lecció de stickers.

Un cop més, el calendari ha aplegat personal de bombers amb nens i nenes, en aquest cas atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida. En les diferents sessions realitzades, tots plegats van compartir una estona divertida que diversos professionals de la fotografia s'han encarregat d'immortalitzar, de manera voluntària, per confeccionar el calendari.

Les sessions, que es van fer entre juny i agost, van tenir lloc en diferents localitats, com ara Andorra, Amposta, Barcelona, Girona, Gironella, Lleida, Matadepera, Maçanet, Mollet del Vallès, Puigcerdà, Reus i Vilanova i la Geltrú.

En total, s’han editat 10.000 exemplars, que seran venuts al preu de 10€. L’èxit de les edicions anteriors ha permès ampliar la tirada del calendari, que serà la més alta de totes. L’any passat, ‘Bombers amb Causa’ va recaptar 59.844€.

combers 2

La qualitat de les imatges del calendari és un tret característic del projecte “Bombers amb Causa”, any rere any, i una aposta de l’equip impulsor. Així, el projecte compta amb la important aportació de fotògrafs i fotògrafes, amb un perfil fotoperiodístic, que s’impliquen de forma molt decidida en el calendari. Enguany, hi col·laboren professionals com en Joan Revillas, Pablo Tosco, Anna Surinyach, Juan Carlos Tomasi, Pau Coll, Núria López Torres, Aleksandra Dynas, Rosana Vidal, Jordi Pou, Lluís Calsina, José Carlos Leon i Eddy Kelele.

Vuit anys ajudant la infància

El projecte del calendari solidari 'Bombers amb causa' va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris: Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que van decidir el 2011 que volien contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes que pateixen alguna malaltia.

A aquest primer equip impulsor s’hi van anar sumant més persones, com en Rafa Arnabat, bomber molt implicat amb el projecte Bombers amb Causa que va morir el passat mes de febrer. El calendari 2019 recorda i homenatge la seva figura amb una fotografia d’en Rafa amb infants del calendari de l’any 2015.

 

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix