Sant Joan Despí celebra la Setmana de la Mobilitat

S’ha programat una desena d'activitats, entre les quals hi ha un taller adreçat a dones per aprendre a anar en bicicleta

Sant Joan Despí celebra a partir del 16 de setembre la Setmana de la Mobilitat amb una desena d'activitats amb les quals vol promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en transport públic o en vehicle elèctric, així com fer palès que és possible millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació si canviem d'hàbits en els nostres desplaçaments. Enguany a Catalunya té com a lema 'Combina i mou-te', amb la intenció de promoure la utilització de diferents tipus de transport segons els desplaçaments. 

Les activitats comencen el 16 de setembre amb una caminada cultural pel riu Llobregat per tal de donar a conèixer la importància històrica del riu tot fent una passejada. Dins la Setmana de la Mobilitat també es faran dues caminades de la gent gran: un itinerari curt per Sant Joan Despí (18 de setembre) i un itinerari de 3 hores pel Baix Llobregat (25 de setembre). Mentre que el 28 de setembre tindrà lloc una caminada conjunta entre Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern pels camins saludables dels quatre municipis fins arribar al parc de Torreblanca.

2018 02 20 photo 00003810

El 19 de setembre, de 17 a 20 hores, s'instal·larà a la plaça de l'Ermita un stand informatiu sobre mobilitat intel·ligent, amb les noves solucions de mobilitat que hi ha a la ciutat com ara el carsharing (servei de cotxe compartit). 

Els més petits també participen en la Setmana de la Mobilitat amb diferents activitats. el 20 de setembre s'organitza la pedalada de contes, una marxa en bicicleta amb diverses parades on s'explicaran contes; el 21 de setembre, els nens i nenes de Sant Joan Despí convidaran els seus familiars a deixar el cotxe i les motos a casa i a desplaçar-se fins a l'escola caminant, en bicicleta o en transport públic; i el 23 de setembre, la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta tindrà com a activitat una gimcana de la mobilitat sostenible i segura.

juny16 3337 0

Les activitats el 29 de setembre amb un taller sobre la contaminació acústica a l'Aula ambiental del parc de la Fontsanta. I el 30 de setembre tindrà lloc una de les activitats més populars: la Baixcicletada, una marxa ciclista per set municipis del Baix Llobregat i per l'Hospitalet amb final al parc de Torreblanca. El punt de trobada a Sant Joan Despí serà a les 11.25 hores a la rambla de Josep Maria Jujol.

baixcicletada

La bicicleta també és la protagonista del taller de reparació de bicis que organitza la Deixalleria de la Fontsanta i que es farà el 7 d'octubre per tal que els usuaris del vehicle de dues rodes puguin adquirir coneixements bàsics en cas d'una punxada o d'haver de regular els frens.

Bicicleta per a dones

Una de les novetats de la Setmana de la Mobilitat d'enguany a Sant Joan Despí és la realització d'un taller per a dones per aprendre a anar en bicicleta. Està adreçat a dones a partir de 15 anys i es desenvoluparà en quatre sessions els dies 20 i 27 d'octubre i 10 i 17 de novembre. Per fer possible aquest taller, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha fet una crida a aquelles dones que vulguin formar-se com a voluntàries per tal d'ajudar d'altres dones a aprendre a anar en bici. El 20 de setembre tindrà lloc una sessió de formació de voluntàries on es donaran a conèixer tècniques per ensenyar a anar en bici i s'explicarà el paper de la bicicleta en l'emancipació de la dona.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix