La criminalitat a Esplugues, per sota de la mitjana metropolitana

Ha estat d’11,64 punts menys, mentre que els delictes contra el patrimoni se situen al capdavant de les tipologies penals, amb una reducció del 5,5%

Aquesta setmana s’ha celebrat el Consell de Seguretat Ciutadana d'Esplugues on s’ha fet un repàs dels nivells de seguretat ciutadana i convivència a la ciutat corresponents al període de juliol de 2017 a juny de 2018 i la comparativa interanual respecte al mateix període de l'any passat. I aquests nivells estan per sota de la mitjana metropolitana, és a dir, amb una criminalitat més baixa, i marquen una línia d'estabilitat en els darrers anys.

image esplugues crimi

El cos de Mossos d'Esquadra ha presentat les dades de criminalitat a data de juny de 2018, que han estat de 45,96 fets il·lícits penals/1.000 habitants, lleugerament inferiors a les de desembre de 2017 (46,7 fets/1.000 hab.) i 11,64 punts per sota de la mitjana del nostre entorn. Els índexs de criminalitat de la regió policial metropolitana sud –a la qual correspon Esplugues-, són de 57,6 fets/1.000 hab. En total, hi ha hagut 2.121 fets coneguts, que suposa una reducció del 5,5% respecte del mateix període anterior. Així mateix s'han fet 217 detencions i una resolució superior al 28%.

Els delictes contra el patrimoni, amb 1.813 fets, se situen al capdavant de les tipologies penals, tot i que presenten una reducció del 5,5%. Els furts i els danys se situen al capdavant (34,6% i 16,74%, respectivament, del total d'infraccions penals contra el patrimoni); mentre que les estafes, seguint una tendència generalitzada a tot el territori, pugen al segon lloc degut, fonamentalment, a l'increment dels delictes telemàtics (internet). Al contrari, els robatoris en interior de domicili cauen al cinquè lloc i representen un 7,1% dels delictes patrimonials.

En relació als robatoris amb força, decauen en global un 24,1%, i baixen totes les tipologies: robatori amb força a l'interior vehicle (-4,2%), robatori amb força a domicili (-25%), i robatori amb força a un establiment (-40%). S'han reduït els robatoris amb violència i/o intimidació, un 27%, amb un total de 116 fets. Els robatoris d'aquest tipus a l'espai públic s'han reduït un 35,4% i les estrebades un 35,5%.

En el decurs del Consell de Seguretat Ciutadana, que presideix l'alcaldessa d'Esplugues i compta amb la presència dels màxims responsables de la Policia Local, del Cos de Mossos d'Esquadra i del Cos Nacional de Policia a Esplugues, Pilar Díaz, ha remarcat que "en línies generals, les dades reflecteixen que Esplugues és una ciutat tranquil·la i segura, però cal seguir treballant de forma coordinada per millorar encara més aquestes xifres i per detectar i reconduir qualsevol situació d'inseguretat o de vulneració de la bona convivència."

mossos

Nota de la ciutadania

En el consell també s'ha exposat el resultat de l'enquesta de satisfacció ciutadana del 2017 en la qual la ciutadania d'Esplugues valora el servei de la Policia Local amb un 7,3 i puntua la seguretat ciutadana amb un 7,2.

Actuacions de la Policia Local

Pel que fa a la Policia Local, principalment en el període analitzat ha centrat les seves actuacions en les pròpies de la policia comunitària (67% de dedicació del temps operatiu), així com en l'àmbit de seguretat viària (20%) i de seguretat ciutadana (13%).

En l'àmbit de la seguretat viària, hi ha hagut una reducció d'un 10,99% del nombre d'accidents (273), tot i que la tendència generalitzada a tot el territori és a l'alça, i destaca que s'han reduït en un 22,86% els accidents amb víctimes, amb un total de 108 accidents amb ferits, que són els segons millors resultats des del 2009. Com a nota rellevant, no s'ha produït cap mort i només 18 ferits de caràcter greu.

Reproduint la mateixa tendència arreu del territori, hi ha hagut una alta implicació dels vehicles de dues rodes (96 accidents) i les distraccions al volant (114 accidents) en els accidents.

img 17600

Els atropellaments (34) han pujat i continuen nodrint un número excessivament significatiu. L'alcohol ha estat present en 18 accidents (6,6% dels accidents), tot i que les infraccions per conduir sota els efectes de l'alcohol s'han reduït un 25,49%.

De juliol de 2017 a juny de 2018, s'han dut a terme un total de 108 dispositius de controls de trànsit, amb 1.365 vehicles controlats i 1.626 identificacions realitzades. Les infraccions més denunciades han estat: la manca d'ITV (100), la manca d'assegurança (52) i conduir sense haver obtingut mai llicència de conducció (27).

Pel que fa al Servei d'ajut, com ara prestacions d'auxili, serveis assistencials, mediació de conflictes i gestió de molèsties, la Policia Local ha portat a terme 368 actuacions, dades que es mantenen estables.

El nombre d'actuacions de control de l'espai públic s'ha incrementat amb un total de 30 actuacions de denúncia i comís per venda ambulant sense llicència (+33,3%). Les activitats mancades de llicència se situen al capdavant del rànquing d'infraccions més denunciades amb 105 denúncies, seguides de les infraccions associades amb la tinença no responsable d'animals de companyia amb 93 denúncies (un 22,14% del total).

En destaquen, activitats o usos de l'espai públic sense llicència (72 actuacions, increment d'un 81,9% interanual), les actuacions als terrenys de Can Cervera (33 actuacions, 54,5% d'increment interanual); o les actuacions als mercats de venda no sedentària (24 actuacions, +54% d'increment interanual).

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix