Dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan a les platges

Està prohibit encendre fogueres a les platges perquè suposen un perill públic, ja que la gent es pot cremar amb les brases o punxar els peus amb els claus 

El servei de platges de l'AMB en coordinació amb els ajuntaments metropolitans posa en marxa un dispositiu especial que consisteix en una neteja intensiva de les platges entre les 6 i les 9 del matí del 24 de juny.  L'objectiu d'aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora, tenir les platges impecables a primera hora del matí del dia següent.

Aquest dispositiu especial comptarà amb 150 operaris, 3 camions compactadors, 9 garbelladores i 30 vehicles 4x4 que podran realitzar les tasques gràcies a l'ajuda de policies locals i mossos d'esquadra. Aquests cossos de seguretat s'encarregaran de pentinar la platja i avisar a tothom que abandoni l'espai de sorra per garantir l'òptim treball dels efectius i alhora, la seguretat dels usuaris.

llaurat castelldefels

L'AMB subratlla que està prohibit encendre fogueres a les platges per garantir la seguretat dels mateixos usuaris. Malgrat tot, durant la revetlla del 2017 se'n van comptabilitzar més de 300 al llarg de tot el litoral metropolità. Les brases i els claus que es desprenen de les fogueres suposen un perill  públic.

Durant la revetlla del 2017 es van recollir 24,4 tones de residus en una sola nit. Aquesta xifra suposa que en només 6 hores s'acumula la mateixa quantitat de deixalles que durant tota una setmana sencera.

Transport públic i reforços per l’estiu 

Des de l'AMB, es recorda que aquest proper dissabte 23 de juny, nit de la revetlla de Sant Joan, la xarxa de transport públic metropolità ofereix el servei previst per a les nits de dissabte, i en determinats mitjans i línies es reforçarà davant la previsió de gran afluència de viatgers.

El metro donarà servei durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (43 hores de funcionament ininterromput). Amb una oferta i un dispositiu especials: des de les 10 de la nit de dissabte i al llarg de la matinada de diumenge els trens circularan a intervals de 5 minuts a la línia 4 i de 7-9 minuts a la resta de línies convencionals de la xarxa.

metro7 1024x682

A banda, es farà un desplegament especial de personal en trens i estacions per atendre l'afluència d'usuaris que es desplaçaran en metro a la zona de platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

n16

L'AMB reforçarà la línia de Nitbus N16, que connecta Barcelona amb Castelldefels. La N16 també passa per L'Hospitalet, El Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà, franja litoral molt freqüentada durant la revetlla de Sant Joan.  Concretament, en aquest cas l'AMB reforçarà el servei amb 3 autobusos més, per ampliar la capacitat del servei i evitar que els autobusos circulin plens i els usuaris hagin d'esperar a les parades.

D'altra banda, l'AMB recorda que el 23 i 24 de juny ja estan en funcionament els reforços de transport públic metropolità que l'AMB ha previst per a aquest estiu 2018 a les platges:

  • Millora del recorregut de les línies L94 i L95, reforçant l'accés a les platges de Gavà i Castelldefels: aquest any les línies L94 i L95 circulen per l'avinguda d'Europa a Gavà i pel passeig de la Marina de Castelldefels, de manera que es reforça l'eix de la platja de d'aquests dos municipis de forma significativa. Durant el període estival (entre l'1 de juny i l'11 de setembre) les línies L94 i L95 circulen amb freqüències de pas de 15 i 20 minuts, respectivament.
  • S'amplien les setmanes de servei d'estiu de la línia Ga1, de Gavà: El servei, que es va posar en marxa l'1 de juny, s'amplia aquest any fins l'11 de setembre. L'any passat va estar en funcionament 8 setmanes (del 7 de juny fins el 7 d'agost) i aquest any estarà activa 14 setmanes (de l'1 de juny fins l'11 setembre).
  • Des d'aquest estiu, la línia VB4, que connecta Viladecans amb la platja, circula amb un vehicle elèctric.
  • Ampliació del recorregut de la línia L77, de la T1 de l'Aeroport, fins a la platja de Gavà: durant els mesos de juliol i agost, l'AMB amplia el recorregut d'aquesta línia, que connecta Sant Jan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat (fins a la T1 de l'Aeroport). La línia arriba durant aquests dos mesos fins Gavà Mar. A banda, s'afegeix un vehicle addicional. Es tracta d'una prova pilot impulsada des de l'AMB per valorar la resposta dels usuaris davant d'aquest nou servei.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix